JyLen 1-sarjakausi alkoi vieraspelillä Oulussa

30.9.2017Etta vei pelin suoraan kolmessa erässä

Jyle aloitti 1-sarjakauden vierailemalla Oulun Ettan kotikentällä. Kauden ensimmäinen peli ja erä lähtivät joukkueelta käyntiin hyvällä sykkeellä, kun passari Melissa Honkonen tehokkaalla syöttövuorollaan pisti oululaisten vastaanottoa sekaisin. Ensimmäisessä erässä edettiin tasapisteissä loppumetreille asti, mutta Etta vei erän lopulta lukemin 25-22.


Toisessa erässä Jylen kenttäpuoliskolla oli havaittavissa hermostuneisuutta, sillä viimeistely ja tarkkuus puuttuivat suorituksista. Vastustaja otti heti erän alkuun muutaman pinnan kaulan, jota ei saatu erän edetessä enää kiinni. Jylen torjunta ei pysynyt vastustajan hyökkäyspelissä mukana, ja palloja sinkoili sieltä täältä kenttään, mikä vaikeutti huomattavasti puolustuspelaamista.


Kolmannessa erässä edettiin myös oululaisten komennuksessa, sillä Jyle ei onnistunut enää nostamaan pelivirettään uudelle tasolle. Verkolla saatiin muutamia kovia suorituksia aikaan kapteeni Taija Pekkarisen näyttäessä esimerkkiä muille, mutta sekään ei auttanut kääntämään enää erän suuntaa.


Jylen vastaanotto toimi koko pelin ajan hyvin, mikä on ilahduttava kehitys viime kauden peleihin verrattuna. Oma syöttö ei kuitenkaan ollut tarpeeksi rohkeaa vastustajan pelin vaikeuttamiseksi. Myös torjunnan epämääräisyys teki vastustajan hyökkäyspelistä tehokasta.


Etta voitti ottelun lukemin 3-0 (25-22, 25-15, 25-14). Parhaana Jylen pelaajista palkittiin Saara Holm ja Oulun Ettasta Tiia Pohjonen.