JyLe B-tytöt avasivat pelikauden kotiturnauksella 30.9. Mankolassa

2.10.2017
B-t Tasoturnaus Mankolassa

JyLen B-tytöt lähtivät tähänkin pelikauteen kahdella joukkueella. Pelaajamäärä ja aktiivisuus treeneissä ovatkin olleet ilahduttavan suuria. Kausi alkoi lauantaina yhteisellä kotiturnauksella, jossa JyLen joukkueiden lisäksi oli mukana Korpilahden Pyrintö ja Varkauden NMKY.

Osa B1 joukkueen pelaajista treenaa ja pelaa muissa joukkueissa. Tämä asettaa haasteita turnauksiin, koska joukkue ei ole riittävästi päässyt treenaamaan yhdessä. Myös viime kaudella tämä näkyi turnausten ensimmäisissä peleissä epävarmuutena ja hieman sekavana pelaamisena. Sama toistui myös tämän lauantain turnauksessa. Alku oli melko arkaa peliä ja totuttelua uuteen kokoonpanoon. Ensimmäisessä pelissä, joka oli JyLen joukkueiden välinen kamppailu, voiton otti JyLe B1. Toisessa pelissä B1 joukkuetta vastassa oli Korpilahden Pyrinnön B-tytöt. Molemmat erät alkoivat JyLen komennossa, mutta erien lopussa Korpilahtelaiset olivat vahvempia ja käänsivät molemmat erät voitoksi. Ottelu siis Pyrinnölle 2-0 (25-22, 25-22). Kolmannessa pelissä Varkauden NMKY:n joukkuetta vastaan JyLen B1-tyttöjen yhteispeli alkoi löytyä ja pelissä nähtiinkin näyttäviä hyökkäyksiä ja myös vastaanottopeli alkoi toimia melko mukavasti. Viimeisestä pelistään JyLe B1 nappasi selkeän 2-0 voiton eräpistein 25-14, 25-17.

B2 joukkue onnistui aloitusturnauksessa hienosti. Ilahduttavaa oli nähdä pelaajien kehittyminen viime kaudesta. Joukkue osasi hienosti hyödyntää turnauksessa pelaajien vahvuuksia ja peleissä nähtiinkin todella upeita suorituksia. Aloituksen vastaanotto, puolustuspelaaminen sekä passaripeli toimi melko hyvin ja joukkue pääsi useassa pelissä käyttämään tehokasta keskihyökkäystä. Varkauden pelistä voitto JyLe B2 joukkueelle 2-1 (22-25, 25-23, 15-9). Viimeisen pelinsä B2 joukkue pelasi Pyrinnön tyttöjä vastaan. Peli oli melko tasainen, mutta varmuudellaan ja uhrautuvalla kenttäpelillä pyrinnön tytöt kuitenkin veivät pelin 2-0 (19-25, 16-25).

Turnauksessa toiseksi sijoittunut JyLe B1 aloittaa neljän viikon päästä poolipelit D -poolista ja JyLen B2-joukkue E-poolista. Toivotaan, että saadaan loput B1 tytöt kuntoon ja päästään pelaamaan pooliturnaukset koko joukkueen voimin.

Kts koko tarina Joukkueen omilta sivuilta

Turnauksen tulokset