E-ikäiset avasivat kauden Graniitissa

8.10.2017

E-ikäisten kauden ensimmäinen maakuntasarjan turnaus pelattiin sunnuntaina Kuokkalan Graniitissa.

Tälle kaudelle poikien ja tyttöjen sarjat yhdistettiin, koska poikajoukkueita oli ilmoittautunut vain kaksi, lisäksi mukana oli kuusi tyttöjoukkuetta, joista ilahduttavasti kolme JyLestä. Joukkueet oli jaettu kahteen lohkoon, joista lohkojen kaksi parasta etenevät seuraavaan turnaukseen A1 pooliin ja kolmonen ja nelonen A2 pooliin.

Tytöt olivat jakaneet 18 tytön joukkueensa tälle kaudelle kolmeen peliryhmään. Pantterit muodostuvat tällä kaudella harrastuksen aloittaneista tytöistä. Leijonat koostuvat viime kaudella F-ikäisissä pelanneista tytöistä ja muutamasta harrastuksen aloittaneista tytöistä. Tiikereissä pelaa puolestaan viime kauden nuoremmat E-tytöt eli tällä kaudella jo kokeneet E-tytöt. 

Panttereille pelit olivatkin ihan ensimmäiset viralliset pelit. Vaikka vastustaja vei tällä kertaa voitot kotiin, niin uudet tytöt esittivät rohkaisevia otteita ja kauden vanhetessa on heiltä hyvässä valmennuksessa odotettavissa vaikka mitä. Tästä on tyttöjen hyvä jatkaa. Joukkue pelasi lohkossa B, jonka Jylen E-pojat voittivat puhtaalla pelillä. Korpilahden tytöt tosin antoivat tiukan vastuksen ja taipuivat vain 2-1 (19-25,25-17,15-10).

Lohko A oli huipputasainen. Lohkossa pelasivat JSP (pojat), Leppäveden Leppä ja JyLen Leijonat ja Tiikerit. Leijonat haastoi ensimmäisessä pelissä JSP:n pojat tosissaan, mutta taipui niukkaakin niukemmin tappioon 2-1 (25-15,28-30,17-15). Upea peli tytöiltä hurjalla tsemppillä. Leppää ja Tiikereitäkin vastaan koetut tappiot olivat aika niukkoja, eli myös Leijonat aloittivat kauden pirteästi.

Jylen Tiikerit oli viimekauden alussa samassa tilanteessa kuin Pantterit nyt, eli joukkue lähti lähes tulkoon joukkueella joka oli juuri aloittanut harrastuksen. Nyt vuotta "vanhempina ja kokeneempina" olikin nähtävissä huikea kehitys mitä vuodessa on tapahtunut. Ensimmäisessä pelissä vielä JSP:n pojat veivät niukasti voiton 1-2 (19-25,25-18,12-15). Toisessa pelissä Jylen keskinäisen kamppailun Tiikerit vei 2-0 (25-18,25-19). Viimeiseen peliin tuli vastaan Leppä, jolle oltiin edellisellä kaudella hävitty useasti. Ensimmäinen erä meni Tiikereille 25-20 ja mainittakoon syötön onnistumisprosentti 95%, jolla ei yleensä häviä. Toinen erä Lepälle 25-20, mutta kolmas Tiikereille 15-12 ja ottelu 2-1.

Tasainen turnaus takana, siitä oli moni samaa mieltä. Tasoerot varmasti vielä kauden mittaan kapenee, eli erittäin mielenkiintoinen E-ikäisten maakuntasarjakausi tulossa. A1 pooliin siis JyLe (pojat), JSP tytöt, JyLe Tiikerit ja Leppä. A2 pooliin kaksi joukkuetta JSP:sta ja JyLestä sekä KorPy.