C-pojat avasivat kauden kotiturnauksen voitolla

9.10.2017
C-p tasonmittausturnaus Graniitissa 7.10.2017

Loistavan beach volley kauden jälkeen saliharjoitukset alkoivat pyöriä elokuun alussa. Harkkoja on kolme kertaa viikossa. Osalla pojista on lisäksi yhteisiä harjoituksia JSP:n (Saarijärvi) kanssa, ja osalla taas muita harrastuksia (sulkapallo, jalkapallo). C-ikäisten Alue SM-kisoissa JyLestä oli mukana 7 pelaajaa Lännen joukkueissa. Alueleireiltä saatu palaute JyLen pojista oli joka leirillä varsin positiivista.

Ennen kauden alkua joukkue pelasi kolme harjoituspeliä, kaksi kertaa JyLen A/ B -tyttöjä vastaan ja kerran JSP:n B-poikia vastaan. Tyttöjä vastaan pelatut ottelut olivat tasaisia erien mennessä jotakuinkin lähelle tasan. Saarijärvellä viiden pelaajan voimin pelatussa pelissä (ex-JyLeläinen Rassella vahvistettuna) joukkue voitti kaksi erää kolmesta. Harjoituksissa pojat ovat olleet alkukaudesta hyvin mukana ja asenne harjoitteluun on selkeästi parantunut viime vuodesta.

Kauden 2017–18 aloittava tasonmittausturnaus saatiin järjestettäväksi 7.10, pelipaikkana toimi Graniitti. JyLen pelit alkoivat paikallisottelulla Korpilahden Pyrintöä vastaan. Pelissä näkyi ensimmäisen pelin jännitys, lakanan kalpeat tärisevät pojat aloittivat pelin hermostuneesti.  Ensimmäisen erän yhdeksän syöttövirhettä pitivät erän tasaisena, mutta kuitenkin erävoitto. Toisessa erässä virheet vähenivät ja peli JyLelle 2-0.

Toinen peli Oriveden ponnistusta vastaan. Ensimmäisestä erästä muodostui huikea näytelmä. Alku meni tasaisesti, jonka jälkeen vastaanotto alkoi pettää ja kaveri sai venytettyä itselleen jo eräpallon tilanteen ollessa 24–16. Voitetun pallon jälkeen alkoi JyLe-show, kapellimestarina syöttöruutuun asteli maajoukkueleirillä ollut Elias. Voitettuja palloja alkoi napsahdella onnistuneilla syötöillä, torjunnalla, puolustamisella ja hyökkäyksellä JyLen laariin. Huikea oli 24–23 tilanteessa Viltsun torjunta Oriveden kovakätisestä ykköspelaajasta. Tämän jälkeen vielä pari pistettä ja erä oli paketissa. Tästä peli vapautui ja toista erää hallittiin alusta asti ja peli 2-0.

Kolmas peli oli Pieksämäen Tsemppiä vastaan, josta tuli selkeä 2-0 voitto. Pelissä kokeiltiin mm. uusia pelipaikkoja, jossa pojat ovat vähemmän pelanneet. Turnauksessa kokeiltiin ensimmäistä kertaa myös liberoiden käyttöä. Jiri sekä Anton hoitivat sen puolen varsin mallikkaasti. Passareina häärivät Eetu ja Elias, keskareina Mikko, Nikke ja Leevi, yleispelaajina Aleksi ja Otto, ja hakkurina Viljami. Turnausvoitto tuli siis erin 6-0. Varovasti ennakkoon osattiin tätä pojilta odottaa. Seuraavaksi pelit kovenevat. Joukkue suuntaa C - pooliin taistelemaan sijoista 9-12. Vastaan asettuu tasonmittauskierroksen jälkeen Haminan Arsi, Himangan Roima ja Ylöjärven Ryhti.  Alkukaudesta vielä haetaan paikkaa ja taso verrattuna muuhun Suomeen paljastuu muutaman kierroksen jälkeen. Hyvä Pojat!

HC Sami