Naisten Kultaisen Euroopan liigan ottelu toukokuussa Jyväskylässä 

17.4.2018Naisten lentopallomaajoukkue pelaa jyväskyläläisyleisön edessä lähes 20 vuoden tauon jälkeen 23. toukokuuta.

Monitoimitalolla pelattavassa ottelussa Suomi saa vastaansa Ranskan. Kyseessä on uuden lentopallon eurooppalaisen huippusarjan, Golden European Leaguen ensimmäinen naisten ottelu Suomessa. Ranskan lisäksi Suomi saa kesän aikana vastaansa Kultaisessa Euroopan liigassa Kroatian ja Unkarin.

Naisten lentopallomaajoukkueella on kesään 2018 lähdettäessä alla erinomainen kausi 2017. Euroopan liigan finaalipaikka ja hyvä menestys myös Universiadeissa on luonut erinomaista pohjaa jatkolle. 

Yksi maajoukkueen tulevaisuuden lupauksista on Laukaasta lähtöisin oleva 18-vuotias Suvi Kokkonen. Leppäveden Lepän ja JyväsLentiksen kasvatti on kehittynyt huimaa vauhtia ja pelasi ratkaisuroolissa HPK:n voittaessa naisten Suomen mestaruuden. Yleispelaajana pelaava Kokkonen odottaa jo innolla Ranskan kohtaamista. 

- Tuntuu hyvältä päästä pelaamaan Jyväskylään. On yksi kesän huippuhetkistä vetää Suomi-paita päälle omalla kotiseudulla, Kokkonen iloitsee.

Ottelun järjestää JyväsLentis yhteistyössä Suomen Lentopalloliiton kanssa. Viimeksi Jyväskylässä on pelattu naisten maaottelu vuonna 2000, jolloin Suomi kaatoi Jugoslavian EM-karsintaottelussa 3-1. 

- Haluamme tarjota lentopalloelämyksiä sekä seuran jäsenille että kaikille jyväskyläläisille. Kansainvälisen huippuottelun järjestäminen on upea tilaisuus ja toivottavasti Monitoimitalon katsomot täyttyvät viime maaottelun tapaan ääriään myöten täyteen, JyväsLentiksen toiminnanjohtaja Taneli Nieminen kertoo.

Suomi ja Ranska ovat kohdanneet vuosien saatossa yhteensä 29 kertaa. Viimeisin keskinäinen ottelu kesäkuussa 2017 päättyi Suomen 3-0 voittoon, mutta kaikkien aikojen kohtaamiset ovat Ranskan hyväksi 6-23.

Kultaisessa Euroopan liigassa kaikki joukkueet kohtaavat kertaalleen toisensa koti- sekä vieraskentällä. Lohkovoittaja (tai lopputurnauksen isännän Unkarin voittaessa lohkon myös lohkokakkonen) selvittää tiensä Final4 -lopputurnaukseen muiden lohkojen voittajien kanssa. Syksyllä naisten maajoukkueella ovat edessä EM-karsinnat.


Kultaisen Euroopan liigan ottelun lisäksi JyväsLentis tarjoaa Jyväskylässä huipputapahtuman 10.-12. elokuuta, jolloin satamassa pelataan beach volleyn SM-finaalit. Tapahtumaan on tuttuun tapaan vapaa pääsy. JyväsLentiksen sopimus SM-finaalien osalta kattaa myös kesän 2019, eli Suomen beach volley -huiput kamppailevat SM-mitaleista Jyväskylässä seuraavat kaksi kesää.


Liput maaotteluun nyt myynnissä. Varmista paikkasi ostamalla liput ennakkoon!

VIP-lippu tarjoaa paraatipaikan ottelun seuraamiseen sekä ruokailun ennen ottelua ja kahvituksen tauolla. Lue lisää >>>