Jylen poikien ensimmäinen Aluemestaruus

18.4.2018

Etelä-Pohjanmaan D-poikien finaaliturnaus pelattiin Alahärmässä 14.4.2018. Kotiintuomisina kultaiset mitalit.

Viimein koitti D-poikien Etelä-Pohjanmaan sarjan lopputurnauspäivä 14.4. Pelimatkat ovat olleet pitkiä, mutta niitä on kannattanut kauden aikana tehdä. Joka turnauksessa on ollut hyviä, tasaisia pelejä ja turnausvoittojakin on otettu. Pelejä olemme pelanneet tyttöjen ja poikien sekajoukkueella, mikä onkin on toiminut kauden aikana hienosti. Tunnelma reissuilla on ollut hyvä. Peleissä suoritustaso on vaihdellut aika paljon, mutta onnistuessa peli on näyttänyt varsin hyvältä. Finaaliturnaukseen lähdettäessä odotukset olivatkin korkealla.

Pelit alkoivat alkusarjassa 2-0 voitolla Kauhavan Wisan 05 -joukkuetta vastaan. Peli lähti hyvin käyntiin jo alusta alkaen, vaikka yleensä ensimmäinen peli turnauksissa pitkän matkustamisen ja aikaisen heräämisen jälkeen on ollutkin vaikeampaa.

Toinenkin alkusarjan peli Alahärmän Kisaa vastaan alkoi samalla hyvällä tasolla kuin ensimmäinen peli. Toinen erä menikin sitten hermoiluun, mitä kauden aikana on tapahtunut. Keskittyminen herpaantui ja peli näytti ajoittain aika sekavalta. Vastuunottoa kentällä ei oikein ollut, joten valmentajan kärsivällisyyskin joutui koetukselle. Tästä tulikin päivän ainoa erätappio vaikka erän loppua kohden peli paranikin. Kolmanteen erään lähdettiin keskittymään vain omaan tekemiseen ja hyvä peli-ilo palautui. 2-1 tulleen otteluvoiton myötä suora välieräpaikka saavutettiin ja ansaittu lepovuoro.

Ruokatauon aikana sovittiin, että jatkossa yhtään palloa ei jätetä ottamatta ja ollaan valmiina pelaamaan heti alusta alkaen. Välierässä vastaan tuli Kokkolan Tiikerit. Oma pelimme parani aamusta siinä määrin, ettei vastustajalla ollut juurikaan mahdollisuuksia. Selkeä otteluvoitto 2-0.

Päivän päätteeksi finaaliottelu. Vastaan asettui Vaasan kiisto, joka myös oli voittanut päivän kaikki pelit. Loppuottelussa nähtiin Jyleltä kauden parasta lentopalloa. Jokainen nosti entisestään omaa tasoaan, eikä vastustajan pallot jäänet millään kenttään. Ensimmäisessä erässä Vaasa oli koko ajan hiukan jäljessä, pysyen kuitenkin vielä mukana. Vaasan pojat pelasivat hyvää peliä, mutta erävoitto tuli kuitenkin Jylelle 25-20. Toiseen erään löydettiin vielä uusi vaihde. Hyökkäykset päättyivät vastustamattomasti Vaasan kenttään. Tämä aiheutti vastustajalle paniikkia, yliyrittämisen seurauksena virheiden määrä kasvoi ja Vaasa jäi erässä 10 pisteeseen. Jylen ensimmäinen poikien aluemestaruus oli valmis.

Joukkueessa pelasivat Helmi Rantala, Emma Vesterinen, Jiri Kinnunen, Joona Kulppi ja Oskari Murtoniemi. Erityisen hyvää turnauksessa oli pelin paraneminen päivän aikana. Erityisesti vastuunkanto kentällä, loppuun asti yrittäminen, rohkea pelaaminen ja sovitusta taktiikasta kiinni pitäminen aiheuttivat onnistuneita, hienoja suorituksia ja voittoisen lopputuloksen. Virheiden tekemistä ei pelätty joten niitä ei myöskään tullut. Tästä on hyvä jatkaa Power Cupiin ja syksyllä C-ikäisten sarjoihin.

Janne Murtoniemi