Vain yksi piste JyLe-miesten plakkariin tuplaviikonlopusta

15.10.2018


Miesten 1-sarjajoukkue kohtasi viikonloppuna Kuortaneen Urheiluopiston ja Nurmon Jymyn

Kuortane-JyLe

Tuplaviikonloppu avattiin Kuortaneella maajoukkueen harjoituskeskuksessa. Jo ennakkoon oli tiedossa, että kauden avausottelussa kaatunut junnumaajoukkue on huomattavasti vaikeampi lyötävä kotihallissaan.

Ottelu lähtikin isäntien viennissä liikenteeseen ja JyLe haki toimivaa kuusikkoa puolentoista erän ajan, kunnes oma peli saatiin loksahtamaan paikalleen. Tässä vaiheessa Kuortane oli ehtinyt repiä toisessakin erässä niin ison eron, ettei sitä hienosta kiristä huolimatta saatu enää kurottua umpeen. Tämä antoi kumminkin hyvän pohjan iskeä kolmannessa erässä vielä mukaan peliin. Timo Vaittisen hyökkäysrallattelun johdolla JyLe veikin erää pisteen-kahden erolla 20 pisteeseen asti, kunnes lyhyt vaikea hetki käänsi pelin isännille.

Tappion ja kokemuksen lisäksi takataskuun ottelusta jäi Jaakko Siika-Ahon ensimmäinen täysi ottelu pelaavana passarina, Timo Vaittisen hyökkäyspelin löytyminen sekä Arttu Perellon hieno sisääntulo liberona.

JyLe-Nurmo

Sunnuntaina saatiinkiin sitten heti uusi mahdollisuus iskeä pistekantaan, kun Nurmon Jymy saatiin vieraaksi Viitaniemen hornankattilaan.

Matti Pöntinen oli saatu työkiireiltä takaisin riviin ja Kuortaneella peli-ilon löytänyt loppukuusikko Tino Vuori, Timo Vaittinen, Marko Tuomela, Jani Liski, Niko Kajakulma ja Arttu Perello lyötiin askiin jymyttämään vieraita.

Erä lähti JyLen viennissä liikenteeseen Timo Vaittisen jatkaen vahvoja hyökkäyksiä saaden myös tukea laajalta rintamalta. Vain Jymyn vahva syöttöpeli ja JyLen syöttövirhesumat pitivät erän tasaisena. Ratkaisupalloilla osui pimeä hetki isännille ja erä kirjattiin Jymylle.

Toinen ja kolmas erä oli ehdottomasti parasta JyLeä tänä syksynä. Vastustajan pahat syötöt saatiin riittävän hyvin nostettua ja Tino laittoi sellaisen pommishow pystyyn, että moni saattoi sivuuttaa sen seikan, että onnistumisia tuli taustalla tasaisesti myös koko porukalle.

Neljännen erän alku näytti siltä että ottelu on ohi. JyLen nopeasti 4-1 johtoon. Mutta sitten tapahtui jotain. Aukesiko takin liepeet, jäätiinkö odottamaan että tämä tulee nyt omalla painollaan? Joka tapauksessa Jymy syötti koko Jylen hihaosaston sekaisin. Tilanteeseen reagoitiin ja tarjottiin kaikki käytössä olevat yleispelaajat vuorollaan kokeilemaan onneaan Jymyn leijoja vastaan. Samaan aikaan hyökkäyksessä tuli pimeä hetki kautta linjan. Myös Tino näytti hetken normaalilta kuolevaiselta. Erä selvästi Jymylle.

Viides erä monesti ratkeaa yhteen-kahteen pisteputkeen. Niin nytkin. Jymy onnistui syötöllä repimään isäntien vastaanoton repaleiksi ja sai viedä erää koko ajan reilusssa johdossa. Edes vaikean neljännen erän jälkeen uudelleen löytynyt Tinon huippuvire ei riittänyt nostamaan isäntiä mukaan voittotaisteluun.

Lopputuloksena karvas 3-2 tappio. JyLen parhaana palkittiin IDHairin tuotteilla 27 pistettä takonut Tino Vuori ja Jymyn parhaana Mika Mäntylä.

Pelit jatkuu viikon päästä sunnuntaina kotipelillä TUTO Volleytä vastaan.