A-poikien ensimmäiset voitot
Julkaistu: 12.10.2019 00.00

Tasoturnauksen jatkeeksi JyLe A-pojat saivat järjestettäväkseen myös 1. pooliturnauksen. Kuokkalan Graniittiin saapui vieraaksi Laihian Lujan ja Nurmon Jymyn yhdistelmäjoukkue, PuMa-volley Helsingistä ja VaLePa Sastamalasta.

Ennakkoon ajateltiin joukkueiden olevan suhteellisen tasaisia, mikäli Valepakin saapuu samalla joukkueella kuin millä pelasi tasoturnauksessa. Muut 3 olivatkin suhteellisen tasaisia, mutta Valepa oli päättänyt voittaa tämän poolin ja marssitti kentälle lähes kokonaan uuden miehistön. Miehistön jonka pelaajat pelailee myös 1. sarjaa. Niinhän siinä sitten kävikin. Valepa voitti, mutta mikä hienointa JyLen nuori joukkue puristi voitot molemmista muista vieraista ja vei näin toisen sarjanousijan paikan C-pooliin. Pelit olivat yllättävänkin tasokkaita ja komeita palloralleja nähtiin useita. A-pojat osaavat jo pelata hienoa lentopalloa ja lyövät palloa todella kovaa välillä. Olisi toki suonut noin hienoja pelejä katsovan useammankin katsojan, mutta onneksi ne ovat jatkossakin nähtävissä Gamesaver-sovelluksessa, kiitos Onnin kuvauksen.

JyLen pelit alkoivat hieman nihkeästi. Tehtiin omia virheitä ja ensimmäinen vastustaja Luja/NJ vei aikasta selkeästi ensimmäisen erän vaikka erän lopulla JyLe heräsikin hieman taisteluun mukaan. Toiseen erään valmentaja Pasi Koskinen sai heräteltyä joukkueen pelaamaan. Näin tapahtuikin. Erän alku oli puhdasta JyLen hallintaa, josta kertoo aika selkeästi pelitilanteet 8-1, 12-2. Erä lopulta selkeästi JyLelle. Kolmas erä oli tasaisempi, mutta sekin lähti edellisen erän mukaisesti muutaman pisteen erolla JyLen komentoon. Peli 2-1 JyLelle ja näin A-pojat ottivat joukkueen ensimmäisen voiton.

Toinen peli Helsingin Puma-volleytä vastaan noudatteli isossa kuvassa samaa kaavaa, mutta oli pisteiltään paljon tiukempi. 1.erä lähes koko ajan Puman hallintaa muutaman pisteen verran. Toinen erä samalla lailla, mutta tällä kertaa Jylen hallintaa. Kolmanteen erään Jyle lähti selvästi valmiimpana. Parin ekan pallon jälkeen erä oli Jylen. Erä päättyi 15-6 Jylelle.

Oliko kaksi tiukkaa kolmen erän peliä saanut JyLen joukkueen tyytyväiseen olotilaan vai liekö syynä jo varmistunut sarjanousu? Ennakkoon se vahvin karkasi auttamatta heti alusta lähtien oikeastaan molemmissa erissä. Peli Valepalle 2-0.

JyLe pelasi joukkueella, jonka runko muodostui viidestä A-ikäisestä: Rasse, Kaapo, Nooa, Taqi ja Pyry. B-pojista tuli loistavat vahvistukset: Aleksi, Miro, Niko ja Leevi. Tällä koostumuksella pojat eivät ole vielä ennen pelanneetkaan. Toki muutamia yhteisiä hetkiä osalla on jo ollut, joten tästä on erinomaisen hyvä jatkaa eteenpäin.