C1-tytöt jatkoivat voittojen tiellä
Julkaistu: 28.10.2020 00.00

JyLen C1-tyttöjen joukkue emännöi D-poolin kotiturnausta Jyväskylässä. Ensimmäiseen otteluun astui vastaan jo viime turnauksesta tuttu Mikkelin Passarit. Ottelu oli tasainen, mutta Jyle hallitsi eriä lopulta vastustajaa paremmin ja vei ottelun suoraa kahdessa erässä 2-0.

Toiseen otteluun asteli vastaan Outokummun Partio. Ottelu oli hyvin tasainen. Jyle vei tiukan taistelun jälkeen ensimmäisen erän 25-23. Toinenkin erä oli tasaista vääntöä, tällä kertaa Outokummun tytöt olivat ratkaisupalloissa terävämpiä ja veivät erän 22-25 .Kolmaskin erä oli tasainen, mutta 9-9 tilanteessa Jyle sai syöttöpelinsä Hennin syöttövuorolla kulkemaan ja erä Jylelle 15-9 ja samalla ottelu erin 2-1.

Viimeiseen otteluun astui vastaan Ruokolahden Raju ja panosta ottelussa riitti. Voitolla nousu C-pooliin olisi JyLen. Ottelusta muodostui todellinen vuoristorata, suurta draamaa oli tarjolla. Ensimmäinen erä oli hyvän alun jälkeen vierasjoukkueen pienoista hallintaa ja Jyle ei saanut missään vaiheessa kirittyä johtoa kiinni. Erä Rajulle 21-25. Erätauolla JyLen päädyssä painotettiin, että oma hyvä peli riittää ja ottelu vielä käännetään voitoksi kun vaan hieman ollaan tarkempia omien suoritusten kanssa. Nyt joutuikin Raju JyLen parantuneen peliotteen pyörteisiin ja toinen erä selvästi Jylelle 25-11.

Kolmas erä lähti JyLeltä erittäin kehnosti käyntiin ja Raju näytti jo karkaavan selvään erävoittoon. 2-9 tilanteessa muutama hyvä suoritus Jylen tytöiltä ja päästiin jo lähelle (9-11). Muutama oma virhe ja vastustaja saa jo kolme ottelupalloa (11-14). Tiukka taistelupallo ja siitä voitto luo joukkueeseen viime hetkellä tarvittavaa uskoa ja upeat suoritukset seuraavat toisiaan. JyLe vie loput pallot ja erän 16-14. Ottelu siis JyLelle erin 2-1.

Turnauksen jälkeen tytöt valitsivat joukostaan palkittavan pelaajan. Valinta oli Tia, joka palkittiin hienoista suorituksista ja meiningistä niin kentällä kuin vaihtopenkilläkin.