Miesten 1-sarja, Miesten 1-sarja

KaVe - JyLe M1

Karhulan Liikuntahalli

KaVe tiukan väännön jälkeen 3-1 voittoon

JyLe-miehet kävivät avaamassa kevätkauden vieraspelireissulla Karhulaan. Karhulan Veikkoja on ennakkoon povattu sarjan ylempään kastiin, joten hyvä tasonmittaus oli Jylen miesten kevätkuntoa ajatellen kyseessä. Peli päättyi KaVen 3-1 -kotivoittoon.

JyLe aloitti kuusikolla Pöntinen-Vaittinen-Liski-Vuori Tino-Aninko-Tinakari ja liberona tuttuun tapaan Pekkala. Ensimmäisessä erässä ei legendaarisia ”bussijalkoja” Jylen miehillä näkynyt, kun vastustaja otti ensimmäisen aikalisän Pöntisen syöttörallattelua häiritäkseen tilanteessa 0-6. Liskin Jani teki erässä mitä halusi ottaen varmaan kuusi torjuntaa ja syöttäen pari kolme ässää. JyLen peli oli muutenkin virheetöntä ja sitä vastoin Karhulan Veikkojen kone yskähteli heidän tehdessä aikamoisen määrän suoria virheitä. Erä JyLelle 25-12.

Toiseen erään vastustajakin alkoi pelaamaan. JyLe johti vielä tilanteessa 21-19, mutta vastustajan keskari Lepistö otti pari komeaa torjuntaa ja siihen JyLen pari omaa harmittavaa virhettä päälle, niin KaVe vei erän 25-22. KaVe kuitenkin virheili vielä tässäkin erässä JyLeä enemmän, joten erävoittoa tarjottiin kyllä vierasjoukkueelle.

Seuraavat kaksi erää nähtiin viihdyttävää lentopalloa. Kummallakin joukkueella toimi vastaanotto-, hyökkäys- ja torjunta-puolustuspeli näyttävästi ja tasatilanteessa edettiin aina ratkaisupalloille asti. Kolmannessa erässä vastustajan hakkuri Rastamo sai ison vaihteen silmään ja latoi KaVen viidestä viimeisestä pisteestä neljä ja sai liberolta suukon poskelle. JyLen miehet pelasivat hyvin ja olivat tärkeissäkin palloissa kovia, mutta KaVe oli juuri tuon suukon verran parempi. Neljäs erä meni samoissa merkeissä, mutta ratkaisupalloissa KaVen Marko Määttänen otti joukkueensa reppuselkään. Aningon Jaakko näytti erässä, että mies on sairastelun jälkeen taas pelikunnossa. Erityisesti ratkaisupalloissa nähtiin sellaisia viistoja, mihin mieheltä on totuttu. Raportin kirjoittaja väittää, että ilman muutamaa vastustajan maagista viistopuolustusta loppuerissä Jaskan lyönneistä Karhulan liikuntahallilla olisi nähty vähintään viisi erää tai jopa voittoa juhliva JyLe.

JyLen nuori passari Pyry Puronaho teki 1-sarjadebyyttinsä ja selvisi siitä miehekkäästi, kun kävi muutaman pallon verran kentällä haistelemassa Suomen toiseksi korkeimman sarjatason meininkiä. Kokeneempi passari Pöntinen pelasi totutusti monipuolisesti hyvän pelin ja osoitti olevansa joukkueen ykköspassari, joten vielä ei vallanvaihdosta kapellimestarin roolissa tultane kuitenkaan näkemään :)

Karhulan Veikoilta parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti yleispelaaja Marko Määttänen ja vierasjoukkueelta ansaitusti yleispelaaja Timo Vaittinen.