Naisten 1-sarja, Puolivälierät

JyLe N1 - PuWo

Vaajakosken liikuntahalli

PuWo vei puolivälieräsarjan ja eteni välieriin

Viikonlopun puolivälieräottelut päättyivät sekä Jyväskylässä että Kuopiossa PuWon 3-1 voittoon. Näin PuWo lähetti JyLen kesälaitumille ja eteni välieriin. Eräpisteet Jyväskylässä olivat 26-24, 19-25, 17-25, 17-25 ja Kuopiossa 25-16, 25-17, 23-25, 25-16).

Lauantain pelissä Vaajakosken liikuntahallissa PuWon yhdysvaltalaisvahvistus Raeann Greisen sekä Elina Heiskanen olivat hyökkäyksessä JyLelle lähes täysin pitelemättömiä. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, vaikka PuWo karkasikin pahimmillaan 6-11 johtoon. JyLe kuitenkin hivuttautui tilanteesen 22-22 erässä hyvin pelanneiden Anniina Peltosen ja Tiina Pöytäniemen johdolla. PuWo vei kuitenkin kaksi seuraavaa pistettä ja eteni eräpallotilanteeseen 22-24. JyLe osoitti kuitenkin kovaa taistelutahtoa ja vei seuraavat neljä pistettä. Erän päätti Milla Aallon rohkea hyökkäys, ja erä näin JyLelle 26-24.

Toinen erä eteni tasaisesti 10-10 tilanteeseen asti Kaisa Nymanin tahdittaessa JyLen peliä, mutta sen jälkeen alkoivat Greisenin ja Heiskasen hyökkäykset purra. Greisen runnoi kovan lyöntinsä torjunnan läpi, ja Heiskasen satasen hyökkäykset painuivat JyLe kenttään. JyLe ei pystynyt vastaamaan PuWon rynnistykseen, ja PuWo eteni 19-25 voittoon.

Kolmannen erän alussa kämmenluun murtuman vuoksi pitkään sivussa ollut Heta Rissanen piti pisteillään JyLeä pelissä mukana. PuWo kuitenkin eteni tutun kaksikon voimin erän loppuun asti vieden sen selkeästi 17-25. Samoin pistein meni myös neljäs erä PuWolle JyLen sortuessa erässä lian moniin virheisiin.

PuWon parhaana pelaajana palkittu Raeann Greisen teki otteluun peräti 26 pistettä. JyLen parhaana palkittiin Heta Rissanen ja nälkäisimmän pelaajan palkinnon sai Anniina Peltonen.

Kuopiossa JyLe osoitti kovaa taistelutahtoa, ja teki pelistä kunnon kamppailun. JyLen torjunta-puolustus toimi erityisesti pelin alussa loistavasti, mutta niin toimi PuWon puolustuskin. Heti pelin alussa PuWon puolustus- ja varmistuspelaaminen osoittivat, ettei PuWon kenttään tehdä pisteitä helpolla. Kaisa Nymanin kovat pommitkin nousivat peliin, ja taistelu oli armotonta molemmin puolin kenttää. JyLe sai tehtyä pisteitä lähinnä keskipelaajien Kaisa Nymanin ja Anniina Peltosen voimin, eivätkä hyökkäykset laidasta uponneet riittävällä teholla. Näin PuWo vei erän JyLen hyvästä taistelusta huolimatta selkeästi pistein 25-16.

Toinen erä eteni tasaisen alun jälkeen PuWon komennossa, vaikka JyLe pelasinkin rohkeaa peliä kaikkien hyökkääjien voimin. Myös PuWo teki erässä pisteitä laajalla rintamalla ja voitti erän 25-17.

Kolmannessa erässä nähtiin huikeaa kamppailua, ja erässä edettiin rinta rinnan loppumetreille saakka. JyLe puolusti palloja peliin kovalla asenteella libero Emilia Joensalon johdolla, ja passari Anni Toivonen jakoi passeja monipuolisesti. Tiina Pöytäniemen rohkeat hyökkäykset valoivat uskoa koko joukkueeseen, ja erä pelattiinkin koko joukkueen yhteisvoimin JyLelle pistein 23-25.

Neljännessä erässä PuWon kokenut keskipelaaja Elina Heiskanen nousi ratkaisevaan rooliin. JyLe ei saanut Heiskasen satasen hyökkäyksiä kuriin, ja hyvästä pelaamisestaan huolimatta JyLe joutui taipumaan pistein 25-16.

Kentän kovimmat pistemäärät tekivät jälleen PuWon Raeann Greisen (23 pistettä) ja Elina Heiskanen (16 pistettä). PuWosta palkittiin passari Ella Riekkinen ja JyLestä hurjasti taistellut libero Emilia Joensalo.

Tappiosta huolimatta JyLe teki pelistä kunnon ottelun, ja jokaisen pelaajan asenne oli kohdallaan. PuWo oli pudotuspeleissä parempi, joten se ansaitsi tiensä välieriin. JyLen kausi kokonaisuuutena oli hyvä, ja huikean tasainen naisten 1-sarjakausi oli erittäin mielenkiintoinen. Heta Rissasen loukkaantuminen runkosarjan loppupuolella toi JyLen laitahyökkäykseen haasteita, mutta valitettavasti vastoinkäymisetkin kuuluvat urheiluun. JyLen joukkue on täynnä upeita persoonia, ja jokainen pelaaja antoi oman tärkeän panoksensa joukkueelle kauden aikana.

JyLe N1 kiittää kaikkia kaudella mukana olleita taustajoukkoja, faneja ja tukijoita, jotka ovat auttaneet joukkuetta, ja olleet sen tukena kauden aikana!

Kuva: Ilkka Salminen