Ploki - JyLe N1

Pihtipudas-Sali

Paikallispelistä voitto pitkällä kaavalla

Tänään Jylellä oli sarjan kuudes peli Pihtiputaan Plokia vastaan.

Neljän pelin tappioputken jälkeen irtosi vihdoin 3-2 voitto (24-26, 22-25, 25-21, 25-21, 15-12). Ensimmäisessä erässä Jyle piti reippaasti johtoa koko erän alun ajan. Tilanne oli jo lupaava 17-9 kunnes Ploki tiukensi otteitaan ja hyökkäyksillään kuro erän tilanteeseen 22-20. Jylen keskittyminen herpaantui ja Ploki vei ensimmäisen erän nimiinsä.
Toinen ja kolmas erä peli eteni tasaisesti erän alussa. Kuitenkin erän lopussa Plokin järkevät ja taktiset otteet rikkoivat Jylen pelin. Ploki sai suurimman osan pisteistä hyödyntäen Jylen torjuntaa sekä peippaamalla Jylen kenttään. Molemmat erät päätyi Plokin voittoon.

Kolmanteen erään Jyle lähti pitkän erätauon jälkeen taistellen. Itsevarmuus nousi ja loistavan kapteenin Siiri Vehmasen johdosta Jyle alkoi lukemaan peliä ja saamaan niin lyönnit kuin peipit ylös. Erä päätyi Jylen voittoon.

Neljäs erä oli Jylen hallussa vielä 12-9 tilanteeseen asti kunnes Ploki alkoi kiriä omilla pisteillä tasoihin 14-14. Loppu erä eteni hetken tasaisesti, mutta Jylen yleispelaajat loistavilla hyökkäyksillä pakottivat vastustajan ottamaan aikalisän ja erä päätyi Jylen voittoon.

Viidennessä erässä pelattiin tasaisesti 12-12 tilanteeseen asti, kunnes Jyle teki omilla taktisilla hyökkäyksillä eroa 14-12 ja pakotti Plokin aikalisään. Aikalisän jälkeen Jyle vei erä- ja ottelupallon nimiinsä vastustajan virheellä.
Parhaana pelaajana palkittiin Jyleltä Melissa Honkonen joka jakoi loistavia passeja tasaisesti jokaiselle Jylen hyökkääjälle. Plokilta palkittiin parhaana pelaajana Sinitta Mennala.
Jylettärenä palkittiin Jylen hakkuri Liina Kainulainen joka puolusti ilmiömäisesti Plokin pahoja peippejä, sekä piti tasaisen otteen hyökkäyksissä läpi ottelun.
Kuva: Ile Salminen. Muokkaaja: Linda Salo.