Naisten 1-joukkue, Naisten 1-sarja

JyLe N1 - Kuortane

Gradia Jyväskylä

1,5h matsi Kuortanetta vastaan

Jyletärten kone ei lähtenyt kunnolla käyntiin 27.11. pelatussa kotipelissa kun Kuortaneen urheiluopisto saapui Viitaniemeen. Koko peli oli noin 1,5 tunnissa ohi ja päättyi ansaitusti vierasjoukkueen voittoon lukemin 0-3 (16-25, 22-25, 16-25). JyLe jäi selkeästi kakkoseksi etenkin torjunta- ja puolustuspelaamisessa.

Ensimmäisessä erässä vierasjoukkue karkasi samantien 0-4 lukemiin ja samalla tahdilla jatkettiinkin erän loppuun saakka. Kuortaneen painava syöttö piinasi JyLen vastaanottoa, eikä peli rakentunut oikein kunnolla mihinkään suuntaan. Erä vieraille 25-16.

Seuraavaan erään JyLe lähti rohkeammalla asenteella ja paremmalla taisteluilmeellä. Erä etenikin tasaista tahtia ihan viimeisille palloille asti, mutta lopulta Kuortane rynni erän voittoon viimeisillä palloilla. Erä Kuortaneelle 25-22.

Kolmanteen erään jatkettiin samalla kokoonpanolla ja erä lähtikin tasaisesti piste kerrallaan eteenpäin. Kymmenen pisteen kohdalla kotijoukkueen peli hajosi käsiin ja vieraat puskivat vauhdilla tilanteeseen 10-18. Tästä ei JyLe enää toipunut ja näin ollen viimeinenkin erä vieraille lukemin 25-16.

JyLellä oli hakemista jokaisella osa-alueella, eikä pelitaktiikka tuntunut olevan selkeänä mielessä. Positiivista oli kuitenkin Puijon riveistä JyLeen saapuneiden Linda Salon, sekä Riikka Koivusaaren esiintymiset. Etenkin Riikka tuli hyvin peliin mukaan, vaikka yhteisiä harjoituskertoja ei ollut alla yksiäkään.

Lisäksi Milla Aallon, sekä Iida Fredriksonin paluu kokoonpanoon loi uusia mahdollisuuksia.

JyLeltä parhaana palkittiin Meppu, joka onnistui taiteilemaan hyviä passeja vastaanoton vaikeuksista huolimatta. Vierailta palkittiin hyvän pelin pelannut Jessika Mursula. Päivän nälkäisin pelaaja oli Tuuli. Jylettäriä nimettiin poikkeuksellisesti tänään kaksi: Saara ja Liina. Molemmat musisoivat triangelin voimin rytmikkäästi huoltojoukoissa ja pitivät tunnelman korkealla kun se muilla joukkuelaisilla meinasi ajoittain lässähtää. JyLen pelit jatkuvat sunnuntaina kun RaIsku saapuu Viitaniemeen.