Naisten 1-joukkue, N1

JyLe - HEL Volley  1 - 3

Gradia D Viitaniemi

Hel Volley oli vahvempi kauden toisessa kohtaamisessa

Jylettäret kohtasivat Helsinki Volleyn kotikentällä Gradian D-salissa. Ottelu päättyi vieraiden voittoon 3-1. Kauden aiemmassa koitoksessa Helsingissä HelVolley oli parempi erälukemin 3–0.

Molemmilla joukkueilla oli kahden pelin viikko, kun HelVolley oli pelannut torstaina PuMaa vastaan kotonaan ja JyLe vieraili lauantaina Joensuussa. Pelivastuuta oli jaettu molemmissa joukkueissa ja aloituskuusikot vaihtelivat hieman.

Ensimmäisessä erässä JyLen peli oli pirteää, ja erä päättyikin kotijoukkueen eduksi. HelVolley sortui hyökkäysvirheisiin ja puolestaan JyLen peli toimi todella hyvin. Kotijoukkue johti peliä erän alkuvaiheista lähtien ja johto kesti erän loppuun saakka. Vahvoja otteita hyökkäyspelissä näytti kotijoukkueen hakkuri Liina Kainulainen, joka on pitkän polven kuntoutusjakson jälkeen tehnyt paluun pelikentille.

Toinen erä oli hyvin ensimmäisen erän kaltainen, mutta nyt johtoasemassa erävoittoon porhalsi vierasjoukkue. Kolmannessa erässä HelVolley oli selkeästi vahvempi. Milja Raitis teki heti erän alkuun 10 pisteen syöttöputken, joka johdatti vieraat selkeään erävoittoon. Raitis syötti koko pelissä yhteensä 7 syöttöpistettä. Neljäs erä oli puolestaan tiukkaa kamppailua, jonka HelVolley voitti ja vei mukanaan täyden pistepotin.

HelVolleyn syöttö ja hyökkäys olivat läpi ottelun kotijoukkuetta vahvempaa, kun taas JyLen vahvuutena oli torjuntapelaaminen. Tehokkaimpana hyökkääjänä oli vieraiden Mona Kokko, kun taas eniten torjuntoja kirjattiin kotijoukkueen Ella Kotoselle.