Naisten 1-joukkue, N1

JyLe - Rantaperkiön Isku  3 - 0

Gradia D Viitaniemi

Isku ei saanut JyLeä kiinni

Tammikuulta siirretty ottelu JyväsLentiksen ja Rantaperkiön Iskun pelattiin lauantaina 6.3. Jyväskylässä. Tiedossa oli tiukka kamppailu ei yksin siksi, että joukkueiden aiempi kohtaaminen päättyi tiukasti 3–2 JyLen voittoon, vaan myös tiukan runkosarjatilanteen vuoksi. Ennen ottelua Isku löytyi runkosarjan sijalta viisi kerättyään 39 pistettä kasaan. JyLe puolestaan oli seitsemäntenä 31 pisteellään. Isku on viimeisimmistään yhdestätoista pelistä voittanut kymmenen, joka kertoo joukkueen kovasta tasosta ja tasaisuudesta.

JyLellä on ollut myös tiivis pelitahti, sillä päivän peli oli kuudes viimeisen 15 päivän sisällä. Treeneissä on pureuduttu pelien kehityskohteisiin, joilla on saatu kehitettyä peliä haluttuun suuntaan. Perjantain harjoituksissa joukkueen juniorit kavensivat myös hihapelikisailun kutkuttavaan tilanteeseen.

Ottelu sai räjähtävän lähdön kotijoukkueen toimesta, kun pistetaululla oli 7–0 lukemat. Hyökkäyspeli oli monipuolista ja
onnistumisia nähtiin jokaiselta hyökkäyspaikalta. Isku sai kuitenkin pelinsä käyntiin ja kiri pisteen päähän tilanteeseen 12–11. JyLe kuitenkin esitti vahvoja otteita loppuerän ja vei sen selkein numeroin 25–16.

Erän alut olivat tänään JyLen vahvuuksia, kun toisessa erässä 6–0 lukemat pakottivat Iskun aikalisälle. Iskun peli lähti tuosta käyntiin, mutta takaa-ajoasema oli pitkä. JyLen syöttö puri ja Isku oli vaikeuksissa tämän myötä. JyLen kapteeni Siiri Vehmanen johdatti esimerkillisesti joukkueen torjuntapeliä kauden parhaalle tasolle, joka helpotti myös puolustuspelaamista. Erä JyLelle 25–20.

Kolmannessa erässä nähtiin pitkiä palloralleja ja rehellistä lentopalloa kahden joukkueen välillä. Iskun kenttään eivät kevyet suoritukset uponneet, vaan joukkue puolusti kenttäänsä hyvin. Joukkueen parhaana palkitun liberon Emilia Sipilän otteet vakuuttivat koko pelin ajan. Hyökkäyspisteitä teki eniten joukkueen hakkuri Karoliina Viitaniemi kasaten kokoon 14 pistepotin ottelun aikana joukkueelleen. JyLen etumatka piti kuitenkin koko erän ja kolmas erä päättyi samoin lukemin toisen erän kanssa 25–20 ja koko ottelu 3–0 kotijoukkueelle.

JyLen peli toimi päivän ottelussa erittäin hyvin kaikilla osa-alueilla. Jokainen pelaaja onnistui omalla pelipaikallaan, mutta voittoon joukkueen saatteli se, että kentällä nähtiin joukkue isolla sydämellä. Peli osoittaa myös sen, että vaikka kyseessä on runkosarjan viimeisiä pelejä, ei tilanne ole pudotuspelien suhteen vielä ratkaistu. JyLe nousi voittonsa ansiosta sarjataulukossa yhden paikan sijalle kuusi.