Puheenjohtajan katsaus vuoteen 2020
31.12.2020 13:44 Uutiset / Pääsivusto

Vuosikatsaus 2020

Vuosi vaihtuu ja on aika tehdä pieni katsaus menneeseen vuoteen. Takana on hyvin erikoinen vuosi. Koronapandemia laittoi koko yhteiskunnan sekaisin ja niin myös urheiluseuran arki on ollut hyvin vaihtelevaa ja erilaisiin muutoksiin on pitänyt pystyä reagoimaan nopeasti.

Vuosi lähti käyntiin normaalioloissa ja JyLe-toiminta pyöri hienosti. Kaikissa tyttöjen ja poikien juniori-ikäluokissa oli ensimmäistä kertaa seuran historiassa joukkueet. B- ja C-pojat ehtivätkin lunastaa jo suorat paikat SM-finaaleihin ennen välieräturnauksia. Minitoiminta pyöri hyvillä harrastajamäärillä. JyLe oli myös hyvin edustettuna junioreiden maajoukkueleireillä sekä tytöissä että pojissa. Naisten edustusjoukkueen kausi eteni hieman alavireisesti ja jäi yhtä peliä vajaaksi, kun sarja keskeytettiin. Minimitavoite saavutettiin eli ykkössarjapaikka säilyi. Miesten edustusjoukkue ehti pelata 2-sarjakauden loppuun ja tärkein tavoite eli nuorten pelaajien kehittäminen aikuispelien kautta saavutettiin.

Sitten alkoi maailmalta kuulua uutisia koronapandemiasta ja niinhän sitten kävi, että JyLe-toiminta jouduttiin keskeyttämään 2,5 kuukaudeksi, kun muukin yhteiskunta laitettiin poikkeustilassa lähes kiinni. Kevät oli haastavaa aikaa meille kaikille, mutta haasteista selvittiin varsin hyvin. Myös paljon odotettu PowerCup kesäkuulta jouduttiin perumaan.

Kun yhteiskunta alkoi avautumaan ja viranomaisilta saatiin lupa taas aloittaa toiminta kesäkuun alussa, olimme JyLessä hyvin valmiina toimimaan vastuullisesti ohjeistuksien mukaisesti. Toiminta lähtikin heti vauhtiin hyvällä sykkeellä. Biitsillä alkoi pyöriä kaksi junnujen biitsikouluryhmää ja aikuisten Viikkobiitsi lähti käyntiin. Junnujen SM-kiertuetta kiersi useampi pari hyvällä menestyksellä läpi kesän. SM-finaaleista tuloksena oli Aleksi Oksasen ja Otto Keinosen SM-kulta U18-sarjassa ja Matias Siika-ahon SM-hopea U14-sarjassa. Lentopallon kesätoiminta käynnistettiin poikkeuksellisesti heti kesäkuun alussa ja kesäharjoitusten osallistujamäärät olivat ennätyksellisen suuret läpi kesän.

Tuomiojärven erinomaisilla biitsikentillä järjestettiin kaksi isoa turnausta hyvällä menestyksellä. U14- ja U16-ikäluokkien SM-osakilpailu pelattiin 13.–14.6. yli sadan juniorin voimin. JNBT-kiertueen vuoden isoin turnaus puolestaan pelattiin 1.–2.8. 64 parin voimin. Molempien turnauksien järjestelyt onnistuivat JyLe-perheen talkooporukalta erinomaisesti ja saivat kehuja osallistujilta.

Lentiskausi 20–21 laitettiin käyntiin elokuussa ja onneksi korona ei ollut pelottanut harrastajia vaan lähes kaikki vanhat palasivat lajin pariin ja myös uusia harrastajia tuli mukaan. A-tyttöjä lukuun ottamatta kaikkiin sarjoihin lähti JyLe-joukkue ja A-tyttöjen osalta tehtiin päätös panostaa 2-sarjapeleihin. Naisten edustusjoukkueen vahva kokoonpano saatiin hyvissä ajoin kasaan ja miehissä joukkue nuorentui entisestään.

Pelit lähtivät hyvin käyntiin kaikilta joukkueilta koronasuosituksia ja -ohjeistuksia noudattaen. Sitten koronatilanne alkoi taas pahentua ja pelit jouduttiin joulukuuksi keskeyttämään viranomaisten suosituksia ja ohjeita noudattaen. Jyväskylän kaupunki kuitenkin mahdollisti junioreiden ja naisten edustusjoukkueen harjoittelun jatkamisen, mikä oli erittäin hieno asia nuorten pelaajien kannalta. Toivottavasti tilanne helpottuu tammikuun kuluessa ja pelitkin pystyttäisiin käynnistämään.

Kiitän koko JyLe-perhettä menneestä haastavasta vuodesta! Kiitos myös kaikille JyLe-perheen tukijoille! Toivotan meille kaikille menestyksekästä uutta vuotta!

Mikko


   
Lisää uutisia
JyväsLentis ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat