Neljä mitalia Jyväskylään beach volleyn junioreiden SM-finaaleista
JyväsLentis ryJulkaistu: 15.08.2021 00.00

Neljä mitalia Jyväskylään beach volleyn junioreiden SM-finaaleista

Tyttöjen U14-sarjassa Maija Paakkunainen ja Emmi Sutinen ottivat SM-hopeaa kärsittyään finaalissa 0-2 -tappion savolaisparille Siiri Nielikäinen – Sara Lehtonen. Finaalin eräluvut olivat 0-2 (20-22, 18-21) tiukkojen vaiheiden jälkeen. Maija ja Emmi kommentoivat kesää ja finaaliturnausta: ”Mahtava fiilis pelien jälkeen. Kesän turnaukset menivät hienosti muutenkin, olimme mitaleilla aina yhtä turnausta lukuun ottamatta. Finaalissa pelattiin ehdottomasti kauden parasta peliä.”

Poikien U18-sarjassa Jyväskylään tuli sekä hopeaa että pronssia. Edellisen vuoden Suomen mestarit Otto Keinonen ja Aleksi Oksanen etenivät finaaliin aamun selkeällä 2-0 -välierävoitolla parista Bär/Kortesuo. Finaalissa vastaan asettuivat Oton ja Aleksin kovat kilpakumppanit Nooa Marttila ja Samuel Salminen, jotka voittivat aamun välierässä kolmannen jyväskyläläisen Niko Lehtosuon parinsa Niko-Matti Puhakan kanssa erin 2-0. Marttila/Salminen oli tänään finaalissa selkeästi parempi kuin Keinonen/Oksanen ja vei voiton 2-0 (21-13, 21-13). Oksanen kommentoi päivän pelejä seuraavasti: ”Välieräpeli oli vielä kohtuullisen hyvää peliä. Finaalissa vähän paketti hajosi, etenkin vastaanoton ja syötön kohdalla oli ongelmia.” Keinonen puolestaan summasi koko viikonlopun näin: ” Koko turnaus oli ailahtelevaa peliä ja tänään jäi käteen SM-hopea.” Pronssiottelussa Lehtosuo/Puhakka kukistivat parin Bär/Kortesuo selvästi 2-0 (21-14, 21-15) ja näin pronssit Jyväskylään ja Kuopioon.

Tyttöjen U16-sarjassa jyväskyläläisparit Henni Bruce – Sanni Siika-aho ja Krista Kämppi – Helmi Rantala kohtasivat pronssiottelussa eilisten välierätappioiden jälkeen. Tällä kertaa Bruce/Siika-aho oli parempi kolmen erän väännön jälkeen. Eräluvut olivat 2-1 (22-20, 13-21, 15-6). Näin pronssi parille Bruce/Siika-aho ja neljäs sija parille Kämppi/Rantala.

Poikien U16-sarjassa jyväskyläläiset Matias Siika-aho ja Viljami Mäyrä jäivät mitaleiden ulkopuolelle. Turnaukseen ykkössijoitettuna parinsa Ville Vainion kanssa lähtenyt Siika-aho sijoittui neljänneksi, kun he pronssipelissä kärsivät tappion parille Maijala/Sarajärvi 2-0. Viljami Mäyrä puolestaan sijoittui parinsa Roni Törmän kanssa kuudenneksi.

Oksasen ja Keinosen biitsikausi jatkuu vielä U18-ikäluokan EM-kisoissa, jotka pelataan Slovenian Ljubljanassa syyskuun alussa. Muilla pelaajilla katseet suuntautuvat tulevaan lentopallokauteen.

Turnauksen tulospalvelu löytyy osoitteesta https://beachvolley.torneopal.fi/.

Antti Saarimaan kuvagalleria sunnuntain finaalipeleistä: https://gallery.anttisaarimaa.fi/index.php?/category/189.