​B-pojille 8. sija SM-finaaleissa!
Julkaistu: 24.04.2022 23.45

​B-pojille 8. sija SM-finaaleissa!

Turnaus alkoi hyvin Iskun valkoista joukkuetta vastaan. Tiukan taistelun jälkeen voitto eräluvuin 2-0. Alkusarjan toiseen peliin tuli vastaan Iskun punainen joukkue, joka olikin selvästi kovempi ja peli meni Iskulle 2-0. Näin päädyttiin lohkokakkoseksi.

Ristikkäisottelussa vastaan tuli Virtain Veikot ja pelistä tuli päivän vaikein. Pitkä päivä oli verottanut henkisiä ja fyysisiä voimia, joten peli näytti hyvin haluttomalta.
Toisessa erässä peli vähän piristyi ja vastustajakin auttoi virheitä tekemällä, näin peli kääntyi ja voitto luvuin 2-1 ja näin tuli paikka puolivälieriin KempeLettä vastaan. Illan päätteeksi tankkaus onnistui ja voimia löytyi, mutta KempeLe oli kovempi. Vastustajan syöttö ja hyökkäys olivat liikaa ja KempeLe voittoon 2-0.

Sunnuntaina pelattiin siis sijoista 5-8. Aamun ensimmäinen peli oli Puijoa vastaan pääsystä otteluun sijoille 5-6. Valitettavasti joukkue oli aivan jäässä ja lämpeni vasta, kun Puijolla oli 10 pisteen etumatka. Tämän jälkeen peli olikin tasaista, mutta erävoitto selkeästi Puijolle. Tavoitteena oli jatkaa peliä tiukasti, mutta toinen erä oli samanlainen kuin ensimmäinen. JyLe aloitti pelaamaan vasta, kun vastustajalle oli 20 pistettä. Matiaksen kovilla syötöillä pääsimme lähes tasoihin, mutta erävoittoon sekään ei riittänyt, joten tappio tuli luvuin 2-0. Ennen viimeistä peliin Loimaan Jankkoa vastaan tuli vielä pari loukkaantumista eikä peli lähtenyt tässäkään pelissä kulkemaan. Joten molemmat erät ja voitto 2-0 selkeästi vastustajalle.

JyLen parhaita turnauksessa olivat Matias Siika-aho, joka oli turnauksen pistepörssin 6., ja passipeliä hyvin pyörittänyt Oskari Murtoniemi.

Valmentaja Janne Murtoniemi veti turnauksen ja kauden yhteen seuraavasti: "Odotin vähän parempaa suoritusta, koska pojat pystyivät kauden aikana haastamaan kärkijoukkueita. Rutiini ei sitten aivan riittänyt korkeammalle, mutta hyvä suoritus kokonaisuutena ja onnistunut kausi."

SM-kultaa vei Kempeleen Lentopallo vakuuttavan esityksen jälkeen. Hopean otti Rantaperkiön Isku - Punainen ja pronssia Karkkilan Pojat.

Turnaukset tulokset

Turnauksen kuvagalleria

JyLen kokoonpano finaaleissa:
1. Pennanen Niko, yleispelaaja
4. Murtoniemi Oskari, passari
5. Poikonen Viljami, yleispelaaja
7. Sivonen Barnabas, keskipelaaja
8. Luttinen Konsta, libero
9. Ahvenjärvi Lauri, keskipelaaja
10. Sivonen Timothy, yleispelaaja
11. Mäyrä Viljami, yleispelaaja
13. Pekonen Niko, keskipelaaja
17. Siika-Aho Matias, yleispelaaja
18. Kinnunen Patrik, keskipelaaja
23. Miettunen Henrik, hakkuri

Murtoniemi Janne, Päävalmentaja
Siika-Aho Pentti, Valmentaja
Poikonen Risto, Joukkueenjohtaja
Ahvenjärvi Hannu, Huoltaja