C1-tytöille SM-finaalipaikka
JyväsLentis ryJulkaistu: 17.03.2024 21.36

SM-välieristä finaalipaikka

C1-tyttöjen välieräturnaukset pelattiin lauantaina 16. maaliskuuta. Neljä joukkuetta oli jo aiemmin varmistanut finaalipaikkansa ja kuudessa muussa neljän joukkueen turnauksessa ratkottiin loput 12 finalistia. JyLe C1-tytöt matkasivat Kempeleen Linnakankaalle neljän joukkueen SM-välieräturnaukseen, josta kaksi parasta eteni SM-finaaliturnaukseen.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli LPK C1 (LP Kangasala). Ensimmäisen erän vei JyLe selvin numeroin 25-11 muutaman vahvan syöttöputken siivittämänä. Toinen erä oli tasaisempi, mutta kääntyi lopussa JyLe:n voittoon 25-22.

Toisessa pelissä vastaan asettui Muhos Volley 96:n Mimmit. Ensimmäisessä erässä JyLe nousi 8-13 -johtoon, mutta Mimmit kiri tilanteeseen 14-13. Erän loppu pelattiin tasaisesti, mutta JyLe karkasi erävoittoon 22-25. Toisen erän alku eteni JyLe:n niukassa johdossa tilanteeseen 6-6, jonka jälkeen Mimmit puolestaan olivat koko ajan muutaman pisteen johdossa tilanteeseen 20-16. Sen jälkeen JyLe heräsi taisteluun ja tasoitti ottelun 20-20 ja eteni lopulta 22-25 -erävoittoon.

Viimeisessä kolmannessa pelissä vastaan asettui järjestävän seuran Kempeleen Lentopallon Timantit. Ensimmäisen erän alku oli tasainen tilanteeseen 5-5, jonka jälkeen JyLe karkasi selvään johtoon 7-14. Timantit saivat oman pelinsä raiteilleen ja nousivat tasatilanteeseen 15-15 ja vastustamattomasti erävoittoon 25-18. Toisen erän ensimmäinen puolisko oli numeroiden valossa ensimmäisen erän toisinto. Tilanteeseen 6-6 pelattiin tasaisesti, jonka jälkeen JyLe karkasi 7-13 johtoon. Mimmit tasoittivat 15-15, jonka jälkeen JyLe kiri uudelleen selvään johtoon 16-21. Mimmit tasoitti pelin lopussa 23-23 ja vei vahvalla lopulla erän 25-23, sekä varmisti turnausvoiton myötä oman finaaliturnauspaikkansa.

JyLe pelasi koko päivän vahvasti ja hyvällä tasolla. Viimeisessä pelissä JyLe C1-tyttöjen suoritus oli upea usean maajoukkuetason pelaajan joukkuetta vastaan. Välieräturnaus antaa vahvaa motivaatiota finaaliturnaukseen valmistautumisessa, kertoo joukkueen päävalmentaja Saara Jalkanen.

Suomen lentopalloliiton uutisessa lisätietoa kolmen viikon kuluttua pelattavista Kuortaneen finaaleista:

Aiemmin kaudella JyLe C1-tytöt saavuttivat toisen sijan Länsi-Suomen aluesarjassa, jonka lopputurnaus pelattiin Kauhajoella 17. helmikuuta. JyLe C1-tytöt olivat kauden aiempien onnistuneiden pelisuoritusten tuloksena selvinneet kuuden joukkueen finaaliotteluihin. Turnauksessa JyLe C1-tytöt voittivat oman kolmen joukkueen alkulohkonsa. Välierässä JyLe voitti tiukan ottelun jälkeen Ylihärmän Junkkarit erin 2-1. Finaaliottelussa Nurmon Jymy Lentis oli vahvempi erin 2-0. JyLe C1-tytöt palkittiin Länsi-Suomen aluesarjan hopeamitaleilla.