Miesten 1-sarja, Miesten 1-sarja

JyLe M1 - Aitolahden Riento

Gradia Viitaniemi D-sali

JyLe-miehet joulutauolle voitto takataskussaan

JyLe kaatoi Aitolahden Riennon luvuin 3-1 (18-25, 25-18, 25-21, 25-20) ja lähtee joulutauolle kymmenennellä sijalla kolme voittoa takataskussaan. Pudotuspeliviiva on vain kolmen pisteen päässä, joten tavoiteltavaa kevätkaudelle riittää.

JyLe avasi iltapäivän pelin seitsikolla Pöntinen, Vaittinen, Liski, Tino Vuori, Manninen, Arkko ja Pekkala. Ensimmäinen erä alkoi Riennon hallitessa ja Riento jyräsikin erävoittoon, kun JyLe teki paljon syöttö- ja hyökkäysvirheitä. Valmennus yritti kääntää erää vaihdoilla, mutta nekään eivät kääntäneet erän kulkua.

Toiseen erään Manninen vaihtui Aninkoon ja JyLe sai pelinsä käyntiin. Erä kotijoukkueelle selkeästi 25-18. Erityisesti Vaittinen oli toisessa erässä tehokas tehden seitsemän pistettä. Erän lopussa Mollerus ja Manninen kävivät tuplavaihdolla viimeistelemässä erävoiton. Riento hallitsi kolmatta erää aina tilanteeseen 17-19, kunnes kotijoukkue otti otteen itselleen ja Vaittinen sekä Liski tehtailivat loput pisteet vuorotahtiin.

Neljäs erä eteni JyLen hallinnassa alusta loppuun. Erän tehotykiksi nousi hakkuri Vuori monipuolisilla hyökkäysratkaisuillaan tehtaillen erässä yhteensä yhdeksän pistettä.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin hienon hyökkäyspelin pelannut Tino Vuori. Myös Timo Vaittinen oli tehokkaalla hyökkäyspäällä. Passari Pöntinen löysi hyvin kuumat hyökkääjät pelin eri vaiheissa. Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Akaa Volleyn liiga-apu Miikka Lemola. Parhaan pelaajan palkinnot tarjosi tuttuun tapaan IdHair.

Kapteeni Aninko kommentoi päivän peliä ja koko syksyä: "Pudotuspelejä ajatellen lähes elintärkeä voitto! Ensimmäisen erän haparoinnin jälkeen pystyttiin kuitenkin osoittamaan joukkueiden tasoero. Timo Vaittinen ja Tino Vuori olivat tänään tosi vahvoja hyökkäyspelissä. Syksy olisi voinut mennä paremmin, mutta mahdollisuudet pudotuspeleihin on edelleen hyvät. Voitolla on hyvä lähteä joulutauolle!"

Kausi jatkuu 6.1.2019 vierasottelulla Karhulan Veikkoja vastaan ja kotisaliin JyLe-miehet palaavat 13.1., kun vastaan asettuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella perinteikäs Rantaperkiön Isku.