Naisten 2-joukkue, N2

JyLe - AutRi

Gradia Harju C

Jyle N2:n taistelu ei tänään riittänyt voittoon

Sunnuntaina Harjulla pelattiin pitkä ja sykkeitä nostattava naisten 2-sarjan ottelu JyväsLentis N2:n ja Aitolahden Riennon välillä.

Ennakkoasetelmista kerrottakoon että joukkueet olivat ennen peliä lohkonsa sarjataulukossa peräkanaa sijoilla yksi ja kaksi. AitRi on voittanut kaikki aikaisemmat viisi otteluaan saaden täydet 3 sarjapistettä jokaisesta. JyLe N2 on puolestaan voittanut viidestä ottelustaan neljä kooten yhteensä 12 sarjapistettä. Kuluvan kauden ainoan tappion JyLe N2 on kärsinyt juuri AitRia vastaan. Aikaisemmasta häviöstä sisuuntuneena JyLe N2 lähti otteluun voitonhimoisena.

JyLen aloitusseitsikossa passarina oli Emma, liberona Emilia, keskipelaajina Laura J ja Veera E, yleispelaajina Essi ja Jenna sekä hakkurina Kerttu. Ensimmäinen erä alkoi melko tasaisena. AitRi venytti erän lopussa kuitenkin hieman pidemmälle, ja erä otettiin takkiin lukemin 22-25. JyLeltä lipsahti erään hieman liian monta omaa virhettä, ja antoikin vastustajalle ilmaiseksi 13 pistettä.

Toiseen erään lähdettiin hyvällä asenteella, mutta pian AitRi olikin tahkonut hyvällä syötöllään lukemiksi 5-10. Vastaanottavaa kokoonpanoa muutettiin vaihtamalla sisään Laura B. Vaikka JyLe näyttikin ajoittain hyviä otteita, nousi AitRi kuitenkin johtoon 6-14. Tämän jälkeen JyLe otti aikalisän ja vaihtoi myös passaria. Muutaman pallon jälkeen juuri kentälle tullut Emmi paukutteli muutaman ässäsyötön ja koko joukkue sai aivan uuden ilmeen. JyLe otti AitRia kiinni pisteisiin 16-16 asti, jonka jälkeen AitRi suoritti useita vaihtoja. Vaihdot kannattivat, sillä AitRi pääsi taas usean pisteen johtoon 16-20. Erän lopussa JyLe yritti taistella, ja Veera A:kin piipahti kentällä, mutta lopulta AitRi vei erän 19-25.

Vaikka AitRi veikin kaksi ensimmäistä erää, JyLe ei lannistunut. Kolmas erä oli tasainen ja uuvuttava, ja aikalisiäkin otettiin yhteensä kolme. Tilanteen 17-17 jälkeen JyLe päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä, ja alkoi kuroa etumatkaa vastustajaansa. Tilanteeseen 23-18 se onnistui, jonka jälkeen AitRi yritti vielä nousta kotijoukkueen rinnalle. Erä päättyi kuitenkin kotijoukkueen 25-21 voittoon.

Neljäs erä alkoi tutusti tasaisena. Pian JyLe taisteli itsensä selvään johtoon, joka jatkui tilanteeseen 22-15 asti. AitRi laittoi kuitenkin aivan uuden vaihteen silmään ja alkoi kuroa välimatkaa piste pisteeltä. Molemmat joukkueet olivat pitkien pallojen uuvuttamia, ja jauhoivat palloa hyvin. AitRi sai JyLen kustannuksella useita pisteitä ja nousi tasapisteisiin 24-24. Yrityksestä huolimatta JyLe joutui taipumaan AitRin hyvän loppuvireen alla, hävisi erän jatkopisteillä 24-26, ja koko ottelun 1-3.
Vaikka pelin tuloksena oli JyLelle tappio, voitiin ottelussa nähdä kuitenkin hyvää pelaamista ja voitontahtoa. Koko pelin ajan pallot olivat pitkiä ja molemmat joukkueet taistelivat palloa lattianrajasta. JyLen näkökulmasta tämän pelin vahvuuksina oli hyvä ja aikaisempiin otteluihin verrattuna mukavan virheetön hyökkäyspeli sekä puolustus, joka taisteli monissa palloissa aivan loppuun saakka. Vaikka peli hävittiinkin, on tästä hyvä jatkaa eteenpäin. Tero-valmentajakin kehui peliä yhdeksi tasokkaimmista tällä kaudella. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti Autotalo Laakkosen auton ensiapupakkauksella Emmi, joka tuli toisessa erässä kentälle. Emmi passasi tasokkaasti koko ottelun ajan ja kohotti kentällä joukkueen henkeä ja voitontahtoa hyvällä asenteellaan. Mörkö-tittelin sai vuorostaan Kerttu, joka mätti palloa kenttään 12 pisteen arvoisesti.

Kuva: Antti Saarimaa