​C-pojat B-poolin voittoon ja SM-finaaleihin
C-pojatJulkaistu: 11.02.2024 12.14

C-pojat pelasi lauantaina kotiturnauksen Gradia Harjun C-salissa ja muut turnauksen joukkueet olivat Oriveden Ponnistus, Oulunsalon Vasama ja Vaasan Kiisto.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui erittäin tuttu OrPo. Peli lähti käyntiin OrPon pienellä hallinnalla ja JyLe käyttikin aikalisän 9-13 tilanteessa. Sen jälkeen JyLen otteet terävöityivät ja etenkin torjunta- ja puolustuspeli oli kauden parhaalla tasolla. Erä lopulta JyLelle 25-18. Toinen erä eteni tasaisesti 7-7 -tilanteeseen, sen jälkeen JyLe otti pelin haltuun ja eteni erävoittoon lopulta selkeästi 25-16.

Toisessa pelissä vastaan asettui OsVa, jolle oli kärsitty tappio kauden toisessa pooliturnauksessa. JyLe aloitti nyt pelin vahvasti ja hallitsi ensimmäistä erää koko ajan. Erä lopulta JyLelle 25-16. Toinen erä lähti puolestaan käyntiin OsVan hallinnassa ja OsVa oli johdossa aina 17-21 -tilanteeseen asti, jolloin JyLe otti aikalisän. Tästä alkoi JyLen nousu ja peli tasoittui tilanteessa 23-23. OsVa sai kuitenkin neljä eräpalloa, jotka JyLe selvitti, ja toisella omalla eräpallolla JyLe katkaisi Miskan ässäsyötällä lopulta erän lukuihin 30-28.

Turnauksen päätöspelissä vastaan asettui Vaasan Kiisto, joka kaatui kauden ensimmäisessä poolissa luvuin 2-1. JyLe lähti tähän peliin peluuttamaan koko pelaajakaartia ja kokeilemaan hieman eri pelirooleja. Ensimmäinen erä eteni JyLen lievässä hallinnassa aina 16-14 -tilanteeseen. Sen jälkeen JyLen peli sekosi ja Kiisto eteni erävoitton 22-25. Toinen erä alkoi Kiiston selkeässä hallinnassa ja JyLen peli yski aina 10-21 -tilanteeseen asti aika pahasti. Sitten JyLe kehitti vielä loppukirin, mutta se ei kuitenkaan ehtinyt tuottaa tulosta vaan Kiisto vei erän 17-25.

Turnauksen aikana JyLe esitti kauden parasta peliään, etenkin torjunta-puolustuspelissä oli nähtävillä isoja kehitysaskeleita. Puolustuspaikat ja -asenne alkoivat löytyä ja näin palloja saatiin peliin enemmän kuin aiemmin. Myös syöttöpeli oli vahvaa läpi turnauksen.

JyLe voitti poolin ja varmisti näin jo nyt paikan Kuortaneella 6.-7.4. pelattavaan SM-finaaliturnaukseen. Sitä ennen JyLe-pojat matkaavat ensi viikonloppuna Kristiinankaupunkiin Lännen aluemestaruusturnaukseen. SM-välierät pelataan 16.3. ja silloin ratkotaan alkuasetelmat finaaliturnaukseen.