C-pojille SM-pronssia!
C-pojatJulkaistu: 08.04.2024 11.29

C-pojat pelasivat hienon finaaliturnauksen Kuortaneella. Lauantai alkoi alkulohkon peleillä ja ensimmäisessä pelissä kaatui Vaasan Kiisto vahvalla pelillä 2-0 (25-16, 25-15). Sitten vastaan asettui OrPo ja ennen peliä oli tiedossa, että yksi erävoitto riittää lohkovoittoon. Ensimmäinen erä meni OrPolle JyLen ollessa vaisu luvuin 16-25. Toiseen erään JyLe heräsi taistelemaan ja tiukan taisteluerän JyLe voittikin 25-23. Lohkovoiton varmistuttua säästeltiin kovemmalla kuormalla olleita pelaajia ja OrPo veikin erän 15-10.

Lauantai-illan puolivälierään Salon Viestiä vastaan JyLe pääsi hyvän huilin jälkeen. Ensimmäinen erä vaihtelevan pelin jälkeen JyLelle 25-21. Toinen erä eteni tasaisesti 21-21-tilanteeseen, kunnes Viesti nykäisi erävoittoon 25-21. Kolmannessa erässä Viesti karkasi jo 9-6-johtoon, kunnes JyLe alkoi kirimään Miskan syöttövuorolla ja nousi 10-9-johtoon. Tasaisen ja tiukan taiston päätti riemukkaasti lukuihin 15-13 päivän pisterohmu Vertti. Näin JyLe eteni sunnuntain välierään

Sunnuntain välierässä vastaan asettui Loimaan Jankko, joka oli jyrännyt kauden läpi tappioitta. Kehnohkon alun jälkeen JyLe syttyi taistelemaan ja nousi kymmenen pisteen kieppeillä tasoihin, sitten Jankko alkoi jyrätä vahvalla syöttöpelillä ja vei erän lopulta 25-15. Toinen erä meni samaan malliin, tasainen alku ja sitten Jankon karkaaminen selvään erävoittoon 25-11.

Tie vei siis pronssiotteluun, missä vastaan asettui tuttuakin tutumpi OrPo. Nyt JyLe-pojat olivat heti pelin alusta valmiina taistelemaan ja ottivat ohjat käsiin heti erän alusta ja erä komeasti kotiin 25-15. Toinen erä alkoi vielä hurjemmin ja JyLe karkasi jo 7-0 -johtoon ennen kuin OrPo pääsi kiinni peliin ja nousi aina tasatilanteeseen 15-15 asti. Sitten JyLe sai taas oman pelin rullaamaan ja OrPo sortui virheilyyn. Erä lopulta JyLelle 25-21 ja näin peli JyLelle 2-0 ja pronssijuhlat käynnistyivät.

Suomen mestaruuden vei kautta hallinnut Loimaan Jankko ja hopeaa otti PuMa-Volley Helsingistä.

JyLen mitalijoukkueessa pelasivat finaaleissa Lauri Antikainen, Lauri Etelämäki, Onni Etelämäki, Matti Häyrinen, Perttu Lassila, Vertti Poikonen, Eemil Puttonen, Miska Röyttä ja Lauri Uuksulainen. Lisäksi kauden aikana tärkeitä palasia joukkueessa olivat Taavi Vilokkinen ja Aatu Päivärinta. Joukkuetta ovat valmentaneet Mikko Häyrinen, Timo Vilokkinen sekä Ville Lassila ja joukkuetta on johtanut Mirva Röyttä.