JyLe voitti kauden päätöspelinsä

8.4.2018

Kuva: Ari Hyvönen
Kuva: Ari Hyvönen

Salon Viesti nurin 3-1

JyLe voitti kauden viimeisessä pelissään Salon Viestin 3-1 (23-25,25-10,25-18,25-19), ja varmisti näin sarjapaikkansa myös ensi kaudeksi.

Ensimmäinen erä meni niukasti Viestille JyLen tuskaillessa vastaanottonsa kanssa. Musta pätkä vataanotossa sai JyLen hyvän johdon liukenemaan taivaan tuuliin, ja Salo vei erän loppuun saakka. Toisesta erästä alkaen JyLen vastaanotto parani kuitenkin selvästi, ja sitä kautta peli saatiin haltuun kaikilla muillakin osa-alueilla. JyLe painosti omalla syötöllään Viestiä, ja etenkin Eveliinan Vilposen syöttövuorolla Viestin vastaanotto alkoi haparoida. Viimeiset kolme erää pelattiin JyLen komennossa kaikkien laitureiden onnistuessa erinomaisesti, kun Saara Holm, Taija Pekkarinen ja Eveliina Vilponen tehtailivat JyLelle pisteitä vuorotahtiin.

Voitollaan JyLe varmisti jo sarjapaikkansa 1-sarjassa myös ensi kaudella, vaikka osalla joukkueista on vielä yksi ottelu jäljellä. OrPo ja HEL Volley 2 jäävät kuitenkin varmuudella JyLen taakse. 

1-sarjakausi on ollut hyvätasoinen ja äärimmäisen tasainen. Pienet asiat ovat merkinneet paljon, eikä 1-sarjassa ole yhdessäkään pelissä saanut pisteitä helpolla. Tasaisuudesta kertoo mm. se, että JyLe hävisi syyskaudella kotonaan niukasti 2-3 Puwolle, joka taistelee tällä hetkellä noususta liigaan. Ykkössarjan finaaliin asti kivunneen Ettan JyLe kaatoi viimeisessä kohtaamisessaan 3-0. Kärki on ollut kova, mutta häntäpäässäkään ei ole ollut heittopussijoukkueita. Muutamien pelaajamuutosten vuoksi JyLellä oli haasteita kauden keskivaiheilla, eikä useimmissa peleissä laitureiden vähyyden vuoksi joukkuetta pystytty peluuttamaan aivan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ja roolituksella. Kauden lopussa aluksi 2-sarjassa pelannut Emilia Joensalo saatiin siirrettyä laidasta liberon tontille, jolloin tasaisuutta tuli myös JyLen puolustuspeliin. Sitä kautta pelin tasoa saatiin nostettua kauden viimeisiin peleihin.