A-pojat SM-finaaleissa viidenneksi!
A-pojat Julkaistu: 01.05.2022 19.32

A-pojat SM-finaaleissa viidenneksi!

SM-finaalien alkulohko pelattiin lauantaina ja JyLelle tuloksena oli 2 tappiota ja 1 voitto. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli turnauksen ennakkosuosikki Salon Viesti, joka oli parempi eräluvuin 2-0. Toinen peli oli päivän tasaisin. Lopulta Nurmon Jymy oli parempi eräluvuin 2-1. Päivän päätteeksi vastaan asettui VaLePa, joka kaatui 2-0. Alkulohkon sijoitukseksi tuli näin 3. sija, mikä tarkoitti sitä, että sunnuntaina pelattiin sijoista 5-8.

Toinen finaalipäivä lähti JyLen osalta käyntiin aamulla Lempoa vastaan. Vaikean alun jälkeen oma peli käyntiin ja otteluvoitto JyLelle luvuin 2-0 (25-22, 25-16). Toinen peli oli sijasta 5 OsVaa vastaan. Vaihtelevien peliesitysten jälkeen peli JyLelle 2-1 (25-22, 24-26, 15-13). Näin JyLen loppusijoitukseksi tuli 5. sija.

JyLen turnauksen parhaana palkittiin Mikko Rintala, joka kommentoi turnausta seuraavasti: "Kokonaisuutena joukkueelta ihan hyvät SM-finaalit, vaikka toki jäi harmittamaan, ettei päästy neljän parhaan joukkoon." Miro Mård oli joukkueen paras pistemies ja turnauksen pistepörssin kakkonen tehtyään viiteen peliin 38 pistettä.

Valmentajat Janne Murtoniemi ja Mikko Häyrinen summasivat turnauksen ja kauden näin: "Ei ihan nappiesitys, erityisesti Jymy-tappio lauantaina harmittaa. Sairastelut ja loukkaantumiset haittasivat valmistautumista ja näin ihan ei saatu peliä parhaaseen kuntoon ja mitalipelit jäivät väliin. Kausi kokonaisuudessaan meni positiivisesti, pelattiin kärkipooleissa ja Viestiäkin haastettiin kohtuullisesti lauantaina. Kaapoa lukuun ottamatta kaikki pelaajat saavat ensi vuonna jatkaa A-pojissa, joten iskukykyinen joukkue on ensi vuonnakin."

SM-kultaa vei Salon Viesti. Hopean otti turnausisäntä Rantaperkiön Isku ja pronssia PuijoVolley.

Turnauksen kaikki tulokset: https://lentopallo.torneopal.fi/taso/sarja.php…

Turnauksen kuvagalleria: https://lentopalloliitto.kuvat.fi/…/SM2022/A-pojat+SM+2022/

JyLen kokoonpano finaaleissa:
3. Huotari Elias, passari
4. Murtoniemi Oskari, passari
5. Keinonen Otto, yleispelaaja
7. Rintala Mikko, keskipelaaja
8. Lehtosalo Niko, yleispelaaja
11. Mäyrä Viljami, yleispelaaja
17. Siika-Aho Matias, yleispelaaja
18. Luttinen Konsta, libero
21. Miro Mård, hakkuri
22. Oksanen Aleksi, yleispelaaja

Murtoniemi Janne, Päävalmentaja
Häyrinen Mikko, Valmentaja