C-pojat SM-hopealle!
Julkaistu: 11.04.2022 23.11

JyLen C-pojat voittivat SM-hopeaa kaudella 2021-22. Lopputurnaus pelattiin 9.-10.4. Kuortaneella kahdentoista Suomen parhaan C-poikajoukkueen voimin. JyLen joukkue saapui Kuortaneelle perjantaina ja harjoitteli ottamalla samalla tuntumaa turnauksen peliareenaan. Lauantain alkusarjan otteluissa JyLe kaatoi sekä Kokkolan Tiikerit että Vaasan Kiiston 2-0. Lauantai-illan puolivälierässä vastaan asettui Ylihärmän Junkkarit, jonka JyLe voitti selkeästi luvuin 2-0 ja pääsy välieriin oli selvä.

Välierässä sunnuntaina JyväsLentistä vastaan asettui Kempeleen Lentopallon ja Oulunsalon Vasaman yhdistelmäjoukkue. JyLe pelasi välierässä turnauksen ehjimmän ottelunsa ja voitto tuli kotiin 2-0 (25-21, 25-17). Pelissä JyLen torjunta ja puolustus tylsytti vastustajan hyökkäyksen ja Matias Siika-aho teki kovalla teholla ja vähillä virheillä peräti 22 pistettä kahteen erään. Loppuottelussa vastaan asettui LP Kangasala, joka on ollut koko kauden JyLelle vaikea vastustaja. LPK syötti murhaavasti todella kovalla teholla läpi koko ottelun eikä JyLe saanut missään vaiheessa omaa vastaanottoaan voittoon vaadittavalle tasolle. Voitto Kangasalle ansaitusti toisen erän tiukan väännön jälkeen 0-2 (17-25, 24-26).

Kokonaisuutena JyväsLentiksen esitys oli loistava. Joukkue pelasi omalla tasollaan koko viikonlopun ja sijoitus oli täysin ansaittu. Joka pelipaikalla nähtiin hienoja onnistumisia ja hopeamitali oli kaikkien pelaajien yhteisen taistelun palkinto. Joukkueen pelaajista Matias Siika-aho valittiin C-poikien SM-finaaliturnauksen tähdistöön.