Naisten 1-joukkue, Harjoitusottelut

PuWo - JyLe N1

Kuopiohalli

Kaksi voittoa ja tappio tuliaisena Kuopion turnauksesta

Ensimmäisenä vastaan tuli Plokin 1-sarjajoukkue ja peliin lähdettiin hyvällä asenteella. Asenteen lisäksi olisi aluksi tarvittu parempaa peliä. Ensimmäinen erä oli melkoista sähellystä ja vierustovereihin ei luotettu tarpeeksi, kun pelattiin ensimmäistä kertaa uudella kokoonpanolla. Näin ensimmäisen erän vei luvuin 22-25 Ploki, joka pelasi paljon varmempaa peliä. Toiseen erään JyLe lähti paljon rauhallisemmin ja se toikin tulosta. Syöttö ja vastaanotto olivat parempaa kuin ensimmäisessä erässä ja keskihyökkäyksiä käytettiin paljon. Toinen erä JyLelle pistein 27-25. Kolmannessa erässä JyLen peli kulki entistä paremmin ja erä selvästi JyLelle pistein 25-15.

Toinen peli alkoi heti perään ja nyt vastassa oli 1-sarjajoukkueista Joen Juju. 1. erä oli tasaista ja hyvää taistelua, erä JyLelle 25-23. 2. erä oli JyLeltä kamalaa sähellystä, kun kokoonpanoa vaihdettiin paljon, eikä mikään oikein sujunut. Erä menikin karusti Jujulle 25-9. Kolmannessa erässä JyLe sai taas kasattua oman pelin ja erä JyLelle 25-21. Erityisesti passareiden ja keskipelaajien yhteistyö hyökkäyksessä toimi koko ajan paremmin.

Päivän viimeiseen peliin ja samalla turnaukseen finaaliin vastaan tuli ruokailun ja levon jälkeen viime kauden päätteeksi liigan noussut PuijoWolley. JyLe lähti ensimmäiseen erään liian varovasti ja ponnettomasti, näin erä PuWolle selvästi 15-25. Samat vaikeudet jatkuivat toisessakin erässä ja toinenkin erä PuWolle 13-25. Kolmannessa erässä JyLe sai oman pelin hieman paremmin kasaan ja taisteluilme näkyi erityisesti puolustuspelissä, lisäksi vastaanotto toimi paremmin kuin aiemmissa erissä. Silti liigatulokas vei erän 15-25 ja pelin 0-3.

JyLen naiset pelasivat uudella kokoonpanolla ensimmäistä kertaa yhdessä ja uudet pelikaverit vieressä loivat vielä epävarmuutta peliin. Valmennus käytti rohkeasti kaikkia pelaajia ja monet vaihdot aiheuttivat välillä haasteita, kun yhteispeli ei vielä täysin sujunut. Ensimmäiset pelit uudella kokoonpanolla antoivat kuitenkin valmennukselle arvokasta tietoa pelaajista.

Uuden JyLe-valmentajan Rauno Muukan mietteet turnauksesta: ”Peli-ilmeeseen olen todella tyytyväinen. Kun saamme vastaanottoa vielä parannettua hieman, saamme hyödynnettyä vahvaa keskihyökkäystämme vielä paremmin. Yleispelaaja Milla Aalto oli joukkueemme ilopilleri ja taistelija. Odotan innolla ensi viikon harjoituksia ja kauden avausta.”

1-sarja käynnistyy 15.9. vieraspelillä Tampereella Rantaperkilön Iskua vastaan. Ensimmäinen kotipeli on edessä 5.10., kun LP Viestin Akatemia tulee Viitaniemeen, pelin käyntiin 18.00.