Esittely
Ottelutilastot
JyLe - Pölkky Kuusamo
20-21 - Naisten 1-joukkue - Suomen Cup
Klo 17:00 Monitoimitalo
21
Mar

Pölkky Kuusamo saapuu JyLen vieraaksi


Suomen Cupissa tiensä jatkoon pelannut JyväsLentiksen naisten 1-sarjajoukkue saa cupin kolmannella kierroksella vastaansa joukkueen valtakunnan kärjestä, kun yksi mestaruusliigan voittajasuosikeista, Pölkky Kuusamo, saapuu JyLen vieraaksi lauantaina 21.11. Monitoimitalolle. Pölkky Kuusamo voitti koronan vuoksi kesken jääneellä viime kaudella liigan runkosarjan, ja nappasi toissakaudella SM-pronssia.

Kaudella 2020-2021 Suomen Cupin ensimmäinen ja toinen kierros oli integroitu liigan ja 1-sarjan sarjaohjelmiin. Mukaan pääsi mestaruusliigan kymmenen joukkuetta ja 12 joukkuetta 1-sarjasta. Kahdella ensimmäisellä kierroksella 1-sarjajoukkueet pelasivat jatkoon pääsystä sarjapeleissään tuplapanoksella ennalta määrätyin peliparein. JyLe selvitti tiensä jatkoon voittamalla ensimmäisellä kierroksella Kuortaneen ja toisella kierroksella Oulun Kiskon. Liigajoukkueet pääsivät suoraan toiselle kierrokselle, jossa JyLen vastustajaksi tuleva Pölkky Kuusamo voitti Puijo Wolleyn 3-0. Suomen cupin puolivälierävaiheessa ovat liigajoukkueista vielä LiigaPloki, LP Kangasala, LP Viesti, Oriveden Ponnistus ja Pölkky Kuusamo, ja 1-sarjajoukkueista HEL Volley ja JyväsLentis. Puolivälierien voittajat pääsevät finaalinelikkoon ratkomaan mitalit Final Four-turnaukseen.

Pölkky Kuusamon joukkueessa pelaa viisi ulkomaalaista ammattilaispelaajaa. Keskitorjujat Jonna Wasserfaller ja Linda Andersson tulevat Ruotsista. Wasserfaller pelaa jo kolmatta kauttaan mestaruusliigassa ja Pölkky Kuusamon joukkueessa, ja on tunnettu kovista hyppysyötöistään. Pitkänhuiskea Andersson on puolestaan näyttänyt vahvoja otteita torjuntapelissä. Yhdysvaltalainen passari Taylor Lindberg on tuttu monelle keskisuomalaiselle lentopallon seuraajalle, sillä viime kaudella hän pelasi LiigaPlokissa Pihtiputaalla. Yleispelaajana Kuusamon ulkomaalaispelaajista pelaa Yhdysvaltalainen Tai Bierria, ja hakkurina Israelilainen Polina Malik.

Ulkomaalaispelaajien lisäksi joukkueen täydentävät tasokkaat suomalaispelaajat. Joukkueessa pelaavat maajoukkueesta tutut yleispelaajat Jessica Kosonen ja Viivi Pyhäjärvi, ja yleispelaajana pelaa myös Jenna Mustonen. Keskitorjujaosaston täydentää erittäin ulottuva, 188cm pitkä Ella Autere, ja liberokaksikon muodostavat Milka Koskenkorva ja Rita Timonen. Toisena passarina pelaa jo viidettä kauttaan Pölkky Kuusamon mestaruusliigajoukkueessa pelaava Venla Huurne.

Mestaruusliigan pistepörssin kärkipaikkaa pitää tällä hetkellä hallussa Kuusamon Polina Malik, ja kolmostilalla on Jessica Kosonen. Malik ja Kosonen valittiin myös mestaruusliigan lokakuun tähdistöön, mikä kertoo Pölkky Kuusamon tasokkaasta pelaajamateriaalista.

Valmennuksesta Pölkky Kuusamon joukkueessa vastaa Tuomas Alatalo. Apuvalmentajinaan hänellä on kreikkalainen Argiris Antifakos sekä Reijo Jokinen.

JyLen valmentaja Tuulevi Piesanen on yhdessä apuvalmentajansa Susanna Koposen kanssa innoissaan edessä olevasta pelistä. Vaikka lähtökohtaisesti olemme tietenkin altavastaajan asemassa, on hienoa päästä pelaamaan mestaruusliigajoukkuetta vastaan, ja saada tällainen ottelu Jyväskylään, Piesanen toteaa. Pölkky Kuusamon organisaatio on ammattimainen, joukkue treenaa pääsääntöisesti kaksi kertaa päivässä, ja valtaosa joukkueen pelaajista keskittyy täysammattilaisina harjoitteluun ja pelaamiseen. Joukkue on yksi mestaruusliigan voittajasuosikeista, ja heillä on liigan parhaimmistoon kuuluva hakkuri. On mielenkiintoista lähteä testaamaan omaa tasoamme noin hyvää joukkuetta vastaan. Aiomme taistella jokaisesta pallosta, ja myös iloita jokaisesta saavuttamastamme pisteestä heitä vastaan. Toivon että penkkiurheilijat hyödyntävät tämän hienon mahdollisuuden tulla katsomaan ottelua, ja että yleisö innostuu kannustamaan meitä hyviin suorituksiin Kuusamon kivikovaa joukkuetta vastaan, valmentaja Piesanen lisää.

Jotta peliin saadaan koronaturvalliset olosuhteet ja väljyyttä katsomoon, ottelu pelataan Monitoimitalolla. Katsojilla tulee olla maskit, ja oman seurueen ulkopuolisiin henkilöihin täytyy pitää sopiva etäisyys. Peli pelataan lauantaina 21.11. klo 17.00 alkaen.

Jylettärillä mahtava peli Pölkkyä vastaan!


Tänään nähtiin huikeaa taistelua Monnarilla, kun JyLe kohtasi Pölkky Kuusamon Suomen Cupin puolivälierässä. Otteluun lähdimme hakemaan hyvää fiilistä ja hienoa kokemusta ja sitä saimme. Neljännen erän taistelu ei kuitenkaan ihan riittänyt, useista eräpallotilanteista huolimatta ja ottelu Pölkylle 3-1. (25-21, 19-25, 12-25, 29-31)

Peliin lähdettii ennakkoluulottomasti ja ilman paineita, joka näkyi kentällä varmoina vastaanottoina ja tehokkaina hyökkäyksinä. Vastustajan peli oli nopeaa ja odotetun kovaa, mutta taistelimme hyvin loppuun asti. Passari Meppu pystyi tarjoilemaan passia monipuolisesti ja etenkin keskihyökkäykset tuottivat tulosta. Oma syöttö saatiin pidettyä pahana läpi pelin ja ässiäkin teimme 13. Peli oli kaiken kaikkiaan mahtava kokemus ja toivottavasti myös yleisö sai mitä lähti hakemaan.

Pelin parhaina pelaajina palkittiin Pölkyn Jessica Kosonen ja JyLeltä hienon pelin pelannut Iida Poikolainen. Päivän Jylettäreksi valittiin koko joukkue, hienolla taistelulla, hyvällä fiiliksellä sekä upeilla suorituksilla. Erityismaininta passarille Melissa Honkoselle, joka pyöritti peliä laadukkailla passeilla loppuun saakka.

Kiitos yleisölle upeasta kannustuksesta ja tervetuloa jatkossakin kotipeleihin. Seuraava kotipeli on lauantaina 28.11 klo 18.30 Viitaniemen kotisalissa kun vastaan astelee Juju. Sitä ennen matkaamme huomenna LP Viesti akatemian vieraaksi.

Kuva: Ari Hyvönen

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
1 - 3
(25 - 21) (19 - 25) (12 - 25) (29 - 31)
Pölkky Kuusamo
Lisää uutisia
JyväsLentis ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat