A-pojat, A-poikien SM-sarja

PuMa-Volley A1 - JyLe

Helsinki

A-pojat SM-finaaleihin!

Välieräturnaus pelattiin Puistolan Urheilutalon näihin peleihin turhan matalassa salissa. Miesten tason syöttöjen nostoon ja hyökkäysten puolustamiseen tarvittaisiin korkeammat. Salista huolimatta turnauksessa nähtiin kolme hyvätasoista peliä JyLen, PuMan ja PuWon kesken. Virtain Veikot jäi hieman jyrän alle näitä kolmea kovempaa joukkuetta vastaan.

JyLe avasi turnauksen Veikkoja vastaan. Tasapainoisella esityksellä JyLe jyräsi 2-0 -voittoon erin 25-19 ja 25-14.

Toisessa pelissä vastaan asettui PuWo. JyLe avasi pelin vahvasti ja hankkiutui parhaimmillaan hyvällä syöttöpelilllä viiden pisteen johtoon, jonka PuWo kuitenkin tasoitti tilanteeseen 22-22. Ratkaisuhetkillä PuWo sortui paineistettuna virheisiin ja erä JyLelle 25-23. Toisessa erässä PuWo lähti karkumatkalle 7-7-tilanteessa ja eteni JyLen hyökkäyspelin yskiessä erävoittoon luvuin 25-19. JyLen hyökkäyspeli ja myös vastaanotto oli tukkoista myös kolmannen erän alussa ja PuWo johti puolten vaihdossa jo 8-3. Sitten JyLe sai kiinni pelistä ja nousi ensin tasoihin tilanteeseen 10-10 ja Allun vahvan syöttövuoron avulla 14-10 -johtoon. Erä lopulta JyLelle 15-12 ja peli 2-1. Samalla varmistui finaalipaikka 💪

Kolmas peli oli turnausisäntä PuMaa vastaan, molemmilla joukkueilla oli jo finaalipaikka varmistettuna, mutta pelistä tuli kunnon vääntö turnausvoitosta. Ensimmäinen erä oli tasaista ja tasokasta vääntöä. Erän lopussa JyLe nappasi edun Matiaksen vahvalla syöttövuorolla ja erä JyLelle 25-23. Toinen erä meni JyLeltä täysi ohi ja PuMa jyräsi erävoittoon 25-8. Kolmanteen erään JyLe kasasi pelin kuntoon ja, vaikka erä eteni PuMan johdolla, JyLe nousi tasoihin ja päädyttiin jatkopalloille. JyLellä oli jo ottelupallo tilanteessa 17-16, mutta sen jälkeen PuMa eteni erä-, ottelu- ja turnausvoittoon voittamalla erän 19-17.

JyLen paras pistemies Matias summaa turnauksen näin: "Turnaus oli hyvin onnistunut. Hoidimme tärkeimmän eli finaalipaikan kotiin. Tiukka häviö PuMaa vastaan jäi hieman kaivelemaan, mutta muuten turnaus oli ihan menestys."

SM-finaalit pelataan 22.-23.4. vielä julkaisemattomassa paikassa jossain päin Suomea!