Kultaa ja hopeaa JyLe-junnuille beach volleyn SM-finaaleista
Julkaistu: 16.08.2020 00.00

Jyväskylään junioreiden beach volleyn SM-finaaleista kultaa ja hopeaa

Tampereella pelatuissa beach volleyn SM-finaaleissa oli JyväsLentiksen junioreilla vahva edustus, kun mitaleista lähti taistelemaan yhdeksän pelaajaa viidessä parissa. Tuloksena oli kaksi mitalia.

Otto Keinonen ja Aleksi Oksanen ottivat Suomen mestaruuden Jyväskylään poikien U18-sarjassa nousujohteisen kesän päätteeksi. Finaaliturnauksessa kaatuivat niin turnauksen ykkössijoitetut Pulkkinen/Vainio kuin kakkossijoitetut Marttila/Tikkala.

Finaalissa vastassa olivat Marttila/Tikkala, jotka veivät ensimmäisen erän selvästi 21-15. Toinen eräkin eteni heidän johdossaan, kunnes Keinonen ja Oksanen saivat otteen ja käänsivät erän jatkoapalloilla itselleen 22-20. Kolmas erä eteni tasaisissa merkeissä tilanteeseen 10-10, kunnes jyväskyläläiset tiivistivät otteitaan ja erä sekä kultamitalit kotiin lukemin 15-11.

Otto ja Aleksi olivat tyytyväisiä sekä peliesityksiin, että fanien kannustukseen: "Peli kulki rennosti koko turnauksen ja sujui parhaiten koko kaudella. Kannustusjoukot olivat aivan uskomattoman huikeita ja se toi hyvän fiiliksen peliin. Kovalla taistelulla irtosi SM-kultaa."

Valmentaja Sami Oksanen kommentoi peliä: "Peliin lähdettiin haastajina, että ote saatiin rento ote. Finaali oli tiukka, ensimmäisessä erässä aloitussyöttö oli liian helppo, lisäksi puhepeli ei toiminut ja tyhjät paikat huudettiin väärin. Näitä asioita saatiin parannettua pelin edetessä. Kolmannen erän lopussa syöttö ja torjujan peruutukset toimivat hyvin. Näistä saatiin tärkeät puolustukset ja vastahyökkäyksistä tarvittavat pisteet voittoon."

Matias Siika-aho otti hopeaa poikien U14-sarjassa Kristiinankaupungista kotoisin olevan Sakari Ahosen kanssa. Ykkössijoitettuna finaaleihin lähteneet Matias ja Sakari kohtasivat finaaleissa kakkossijoitetut tamperelaisen parin Vainio/Fykov. Finaalin molemmissa erissä Siika-aho/Ahonen otti vahvan startin, mutta sitten Vainio/Flykov jyräsivät ohi ja näin mestaruus tamperelaisille lukemin 2-0 (21-14, 21-18). Matiaksen tuntemukset finaaliturnauksesta: "Ihan hyvä turnaus oli pelillisesti ja muutenkin, vaikka hopeasija vähän harmittaa. Ensi kaudella siirrytään kokonaan U16-sarjaan."

Henni Bruce ja Sanni Siika-aho ottivat tyttöjen U16-sarjassa viidennen sijan. Tyttöjen U18-sarjassa Kerttu Seppänen ja Aava Rantakokko olivat kuudensia kuten Elias Huotari ja Eetu Oksanen poikien U18-sarjassa.