Naisten edustusjoukkue valmis
30.8.2020 11:40 Uutiset / Naisten 1-joukkue

Joukkue valmis

"Nyt on kasassa 14 pelaajan nuori ja nälkäinen pelaajisto, jolla on taustallaan osaava valmennustiimi. Ja vaikka joukkueen keski-ikä onkin alle 21 vuotta, löytyy siitä myös kokemusta. Neljällä pelaajalla on kokemusta Mestaruusliigasta ja useammalla muullakin useampi 1-sarjakausi. Lisäksi nuorten maajoukkuekokemusta löytyy useammalta pelaajalta. Toivottavasti koronatilanne mahdollistaa kauden pelaamisen ilman isompia häiriöitä, niin Gradia Viitaniemen kotiluolassa nähdään laadukasta naislentopalloa!" kommentoi JyväsLentiksen puheenjohtaja Mikko Häyrinen.

Häyrinen kuvaa lisäksi joukkueen rakentamisprosessia varsin helpoksi: "Saimme jo huhtikuussa kasaan osaavan valmennustiimin, jota Tuulevi johtaa. Tämän jälkeen pelaajiston rakentaminen on ollut varsin helppoa ja pelaajat ovat itse olleet aktiivisia pelaamaan JyLessä. Näin pelaajia olikin kesän aikana tarjolla enemmän kuin yhteen joukkueeseen mahtuu, onneksi pystymme tarjoamaan hyvän kehityspaikan myös kakkosjoukkueessa. Jyväskylän loistavat opiskelumahdollisuudet ja yhdessä Jyväskylän Urheiluakatemian ja kaupungin kanssa kehitetyt laadukkaat harjoitusolosuhteet ja mahdollisuudet yhdistää opiskelu ja urheileminen ovat merkittäviä vetovoimatekijöitä pelaajien silmissä."

Päävalmentaja Tuulevi Piesanen on tyytyväinen joukkueen kokoonpanoon: "JyLen 1-sarjajoukkueen lähtökohdat ovat tänä vuonna poikkeuksellisen hyvät, koska joukkueeseen pyrkineitä pelaajia oli enemmän kuin koskaan. Kesä harjoiteltiin isolla ringillä, ja lopullinen joukkue nimettiin elokuun alussa. Osa pelaajista on harjoitellut yhdessä koko kesän sekä lajia että fysiikkaa, osa on vasta palaamassa kesätöistä muilta paikkakunnilta. Myös kesän muualla olleet pelaajat ovat kuitenkin päässeet treenaamaan yhdessä muitten kanssa kahdella kesän aikana pidetyllä leirillä. Pääpaino kesän harjoittelussa on ollut fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä, ja fysiikkavalmentaja Amir Youssefin johdolla on treenattu toukokuusta lähtien fysiikkaa ohjelmoidusti ja tavoitteellisesti."

Tuulevi pitää joukkueen kokoonpanoa erittäin kehityskelpoisena: "Pelaajat ovat vielä nuoria - vanhin pelaaja on 25-vuotias - ja nuoruuden myötä into ja motivaatio kehittyä on jokaisella pelaajalla kova. Pelaajilla on paljon myös kehityspotentiaalia, minkä vuoksi kehittymistä on varmasti edelleen odotettavissa. Hyvien yksilöiden lisäksi joukkueen vahvuutena on pelaajien sitoutunut ja kehittymään motivoitunut asenne, joka lupaa hyvää kauden aikaisesta edistymisestä. Tavoitteellisen fysiikka- ja lajiharjoittelun avulla pyritäänkin nostamaan yksilöiden, ja samalla koko joukkueen tasoa koko ajan entistä paremmaksi. Myös joukkueessa vallitseva hyvä ilmapiiri on merkittävä joukkueen kehittymistä edistävä tekijä."

Joukkueen passareina pelaavat JyLen oma kasvatti ja JyLessä koko uransa pelannut 21-vuotias Melissa Honkonen, sekä Raision Loimusta lähtöisin oleva myös 21-vuotias Veda Mansikkaviita. Melissa on nostanut tasoaan vuosi vuodelta, ja jo kesän harjoituskausi on osoittanut Melissan nousujohteisen kehityksen jatkuvan hyvällä vauhdilla. Vedan vankkaan lentopallotaustaan kuuluu pelaaminen ja harjoittelu Kuortaneen valmennuskeskuksessa, juniorimaajoukkueessa, sekä LP Vampulan ja LP Viestin liigajoukkueissa, joista viimeisessä kokemusta tuli myös Mestarien liigan peleistä. Passarit tuovat vaihtoehtoja pelaamiseen eri tyylisinä passareina. Melissan vahvuutena on yhteistyö keskipelaajien kanssa 1-tempohyökkäyksissä Vedan ollessa puolestaan erityisen taitava nopeatempoisissa laitapasseissa ja 6- ja 1-paikan passeissa silloinkin, kun vastaanottopeli ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

Liberoina pelaavat JyLen omat kasvatit 19-vuotias Milla Aalto ja 20-vuotias Milja Piesanen. Milla on vielä A-juniori-ikäinen, JyLessä koko uransa pelannut, ja vuosi vuodelta kehittynyt pelaaja. Miljan lentopallotaival on vienyt JyLestä Kuortaneen valmennuskeskukseen, Lp Kangasalan ja LP Viestin liigajoukkueisiin, ja nyt opintojen alettua Jyväskylässä takaisin JyLeen. Näiden pelaajien myötä JyLen liberopelaaminen on hyvissä kantimissa, ja liberot täydentävät toisiaan omine vahvuuksineen. Millan vahvuutena on vahva vastaanottopelaaminen, Milja on puolustus- ja varmistuspelaamisen ekspertti, ja liberopelaaminen tulee varmasti sytyttämään yleisöä ensi kaudella.

Keskipelaajina JyLessä pelaavat jo kolmannen kautensa JyLessä aloittava 22-vuotias Siiri Vehmanen (kasvattajaseura Varkauden NMKY, liigakokemusta Pölkky Kuusamossa), TuTo Lentiksestä JyLeen tullut 19-vuotias Iida Poikolainen (kasvattajaseura Liedon Parma) sekä JyLen oma kasvatti, 1-sarjajoukkueeseen nostettu 15-vuotias B-ikäinen juniori Ella Kotonen. JyLen monivuotinen vakiokuusikon keskipelaaja Anniina Peltonen suuntasi muualle opiskelemaan, joten hänen jäljiltään jäi isot pelikengät täytettäväksi. Joukkueen keskipelaajaosasto on kuitenkin rakentunut mainioksi, ja heidän ansiostaan ykköstempopelaaminen tulee olemaan tärkeässä osassa JyLen peleissä tulevalla kaudella, ja myös torjuntapeli tulee olemaan yksi JyLen vahvuuksista. Isoa roolia tulee kantamaan erityisesti Siiri Vehmanen, ja vahvoja peliesityksiä odotetaan myös Iidalta ja Ellalta. Nuoren Ellan kehitystä tulee olemaan mielenkiintoista seurata, ja kauden mittaan edistyminen tulee olemaan epäilemättä melkoista.

Laitapelaajista yleispelaajina pelaavat syyskuussa 21-vuotta täyttävä Tuuli Kukkonen ja 20-vuotias Jenna Laaksonen (molempien kasvattajaseura Paimion Yritys), 19-vuotias Emmi Salo (kasvattajaseura Soinin Tiikerit), 23-vuotias Saara Piippo (kasvattajaseura Varkauden NMKY) ja 25-vuotias Tiina Pöytäniemi (kasvattajaseura Vilppulan Tähti). Kaikki yleispelaajat ovat pelanneet jo vähintään yhden kauden JyLessä. Liigakokemusta pelaajista on Tuuli Kukkosella, joka on pelannut liigassa LP Viestin riveissä. Yleispelaajien kesken tulee olemaan kova kilpailu pelipaikoista, ja myös vaihtoon riittää hyviä pelaajia, joista kuka tahansa on hyvä vaihtoehto kentälle. Laaja ja tasokas yleispelaajaosasto on tärkeä vahvuus joukkueelle, ja kaikilta pelaajilta voi odottaa erinomaisia pelisuorituksia.

Hakkureiden tontilla joukkueessa pelaavat viime kaudelta tuttu 24-vuotias Liina Kainulainen (kasvattajaseura EspooLentis) sekä kasvattajaseuransa Nurmon Jymyn 2-sarjajoukkueesta saapuva uusi tulokas, 20-vuotias Veera Raveala. Liinalla polven kuntoutus viime kauden loukkaantumisen jälkeen on edennyt hyvin, ja toiveissa on tositoimiin pääsy kauden aikana. Veera on nuori, ulottuva pelaaja, jolle JyLen 1-sarjakausi tulee olemaan tärkeä askel lentopallouralla kehittymisessä. Veeran fyysiset ominaisuudet ovat erinomaista luokkaa, ja tavoitteena on jalostaa hyvä fysiikka tasokkaaksi ja tehokkaaksi pelaamiseksi kentällä.

JyLe kaudella 2020-2021: (seura kaudella 19-20, mikäli muu kuin JyLe):

  • Passari: Melissa Honkonen ja Veda Mansikkaviita (LP Viesti)
  • Yleispelaajat: Tuuli Kukkonen, Jenna Laaksonen, Saara Piippo, Tiina Pöytäniemi (Rantaperkiön Isku) ja Emmi Salo
  • Keskipelaajat: Ella Kotonen, Iida Poikolainen (TUTO) ja Siiri Vehmanen
  • Hakkurit: Liina Kainulainen ja Veera Raveala (Nurmo)
  • Liberot: Milla Aalto ja Milja Piesanen (LP Viesti)

   
Lisää uutisia
JyväsLentis ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat