U16-sarjoissa poikien turnausvoitto Jyväskylään/Sastamalaan ja tyttöjen Helsinkiin
Julkaistu: 12.06.2021 00.00

U16-sarjojen sijoituspelit pelattiin Tuomiojärven biitsikentillä vaihtelevassa säässä, välillä paistoi aurinko ja välillä tuli vettä. Pelehin sään vaihtelu ei vaikuttanut ja pelien taso oli hyvä.

Poikien sarjan voittoon pelasivat järjestävän seuran JyväsLentiksen Matias Siika-aho ja hänen sastamalalaispari Ville Vainio. Pari eteni vakuuttavasti selvin 2-0 -voiton välierään asti. Välierässä vastaan asettui ykkössijoitettu pari Puhakka/Määttä ja tiukan väännön jälkeen Siika-aho/Vainio 2-1 -voittoon. Finaalissa Siika-aho/Vainio kaatoi tamperelaisparin Sarajärvi/Maijala 2-0. Puhakka/Määttä ottivat lopulta kolmannen sijan voitettua pronssipelissä jyväskyläläisen Viljami Mäyrän ja hänen parinsa Roni Törmän 2-0.

Tytöissä helsinkiläispari Ester Hirvonen ja Peppiina Mäenpää vei turnauksen häviämättä eräkään kahdeksassa pelissä. Vasta finaalin toisessa erässä pari joutui tiukoille, kun toiseksi sijoittuneet jyväskyläläiset Henni Bruce ja Sanni Siika-aho pystyivät tasaiseen taisteluun, pelin Hirvonen/Mäenpää vei eräluvuin 21-14, 21-19). Kolmanneksi sijoittuivat Milja Henriksson ja Pinja Ropponen ja neljänneksi Viivi Jokela sekä Jasmin Järvensivu. Neljän parhaan järjestys oli täysin etukäteisrankingin mukainen. JyLen Helmi Rantala ja Krista Kämppi sijoittuivat lopulta viidenneksi kärsittyään ainoan tappionsa puolivälierässä harjoituskavereilleen Bruce/Siika-aholle.

Sunnuntaina biitsipelit jatkuvat edelleen Tuomiojärvellä, kun kentät valtaavat U14-sarjan tytöt ja pojat. Pelit käynnistyvät klo 10.00. Poikien mitalipelit pelataan klo 15.00 ja tyttöjen mitalipelit huipentavat turnauksen klo 18.20.