Otto Keinonen ja Aleksi Oksanen junioreiden EM-kisaedustajaksi beach volleyssä
JyväsLentis ryJulkaistu: 29.07.2021 00.00

Otto Keinonen ja Aleksi Oksanen junioreiden EM-kisaedustajaksi beach volleyssä


JyväsLentiksen beach volley -pari Otto Keinonen ja Aleksi Oksanen on valittu Suomen edustuspariksi beach volleyn U18-ikäluokan EM-kisoihin. Turnaus järjestetään 2.–5.9. Ljubljanassa Sloveniassa. EM-edustus on Keinoselle ja Oksaselle jo toinen, sillä vuonna 2019 pari edusti Suomea ikäluokan EM-kisoissa reilusti alaikäisenä ja sijoitus oli lopulta 25.

Keinonen ja Oksanen voittivat viime kesänä ikäluokan Suomen mestaruuden ja tänä kesänä pari on voittanut yhden ikäluokan SM-kiertueen turnauksen ja sijoittunut kerran toiseksi. Lisäksi pari on esittänyt hyviä otteita kesän aikana miesten SM-osakilpailussa sekä JNBT-kiertueella.

Aleksi kommentoi valintaa näin: "Odotan innolla tulevia EM-kisoja. On todella hienoa, että tulimme valituksi. Lähdemme haastamaan Euroopan huippuja ja tavoitteena on totta kai hyvä sijoitus." Otto puolestaan kommentoi näin: "Hienoa, että työ beach volleyn eteen palkittiin ja on iso kunnia päästä edustamaan Suomea. Odotan hyvää tulosta ja kiitän valmennusta ja taustoja, jotka mahdollistavat tämän."

"2 vuotta sitten pojat osallistuivat jo saman ikäluokan EM-kisoihin Itävallassa, tuliaisena oli silloin kolme tappiota, mutta Israelia ja Itävaltaa vastaan pelit olivat yllättävän tiukkoja. Siitä asti tavoitteena on ollut päästä kisoihin uudelleen. Viime kesänä poikia ei kisoihin valittu, mutta ei niihin Suomi lopulta osallistunutkaan koronan takia. Viime kesältä tuli kuitenkin U18-sarjan Suomen mestaruus. Olen iloinen poikien puolesta, että heidät nyt kisoihin valittiin! Viime talvi treenattiin tiukasti Beach Jyväskylän sisähallissa ja lentopallo jätettiin vähemmälle, jotta ollaan kesällä valmiita biitsihaasteeseen!" kommentoi valintaa parin valmentaja Sami Oksanen.

Pari valmistautuu EM-kisoihin pelaamalla ja harjoittelemalla ahkerasti Suomessa. Tulevana viikonloppuna on ohjelmassa Jyväskylän JNBT-osakilpailu, seuraavana saman kiertueen Vantaan osakilpailu. U18-sarjan SM-finaalit pelataan Tampereella 14. ja 15.8. Ja viimeistelynä pelataan JNBT-kiertueen finaalit, joiden jälkeen harjoittelu jatkuu pääkaupunkiseudulla miesten maajoukkueen kanssa.

Kuva: Onni Keinonen