JyLe jatkaa lasten ja nuorten Tähtiseurana
Julkaistu: 04.05.2022 08.54

JyLe jatkaa lasten ja nuorten Tähtiseurana

JyväsLentiksen toiminta auditoitiin kevään aikana Suomen Lentopalloliiton seuratoimintakoordinaattori Hanna Kanasuon ja Keski-Suomen Liikunnan seurakehittäjä Laura Härkösen toimesta. Auditoinnissa todettiin, että JyLe täyttää Tähtiseuran tunnusmerkit ja näin JyLe saa jatkaa lasten ja nuorten Tähtimerkin käyttöä. Tähtimerkki on lupaus laadusta. Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan vastuullisesti, kuunnellaan ja kannustetaan osallistujia, reagoidaan ympärillä tapahtuviin muutoksiin, toimitaan modernisti ja vaikutetaan toimintaympäristöön. Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan kohti omia tavoitteitaan ja kehittyä.

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Ohjelma tarjoaa seuroille erilaisia työkaluja ja asiantuntijoiden apua seuran itsearviointiin ja auditointiin sekä helppokäyttöisen Tähtiseura-verkkopalvelun Suomisportissa.

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat yhdessä luoneet Tähtiseura-laatuohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki, joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset (lapset & nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat) sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät. Tähtimerkin saaneet seurat toimivat osana maanlaajuista jatkuvan kehittämisen verkostoa, jossa seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat hyviä käytäntöjään.

JyLen puheenjohtaja Mikko Häyrinen on tyytyväinen auditointiin ja seuran tilanteeseen: "Tähtiseura-auditoinnissa saatiin hyvää palautetta seuramme toiminnasta: suurimmaksi osaksi asiat ovat kunnossa ja toiminta on laadukasta. Kehittämiskohteitakin tietysti löytyy, kun toimintaa arvioidaan: viestinnässä on kehittämistä, uusien toimijoiden rekrytointia pitää kehittää ja keskisuomalaisten seurojen yhteistyötä voidaan parantaa.

Seuran toiminnan laatua kuvaa hyvin se, että lentopallossa poikien SM-finaaleissa pelasi JyLe-joukkue kaikissa ikäluokissa ainoana seurana Suomessa. A-pojat sijoittuivat viidenneksi, B-pojat kahdeksanneksi ja C-pojat ottivat hopeaa. Tytöissä B-ikäiset olivat SM-finaaleissa 5. ja C-tytöt oli 17. eli paras finaaleiden ulkopuolelle jäänyt joukkue. Lisäksi nuoremmat joukkueet ovat menestyneet hyvin alueellisissa sarjoissa. Erityisen iloinen olen ollut tyttöjen harrasteryhmän räjähdysmäisestä kasvusta, nyt mukana on jo 27 13-18-vuotiasta tyttöä. Pystymme siis tarjoamaan kilpatoiminnan lisäksi kiinnostavaa harrastetoimintaa.

Beach volleyssä perustoiminta on ollut vakaata jo vuosia, biitsikoulussa tarjoamme mini-ikäisille ensiaskeleita biitsin parissa, viikkobiitsi tarjoaa viikottaisen pelimahdollisuuden lajiaktiiveille ja junioreiden SM-kiertueelle osallistuu useampi JyLe-pareja vuosittain. Nyt pyrimme kehittämään ja lisäämään toimintaa tarjoamalla biitsikursseja sekä nuorille että aikuisille ja viikoittaista valmennustoimintaa laajemmalle joukolle lajista kiinnostuneille junioreille."

JyLe kaipaa jatkuvasti uusia tekijöitä seuran toimintaan. Erilaisia tehtäviä on runsaasti, JyLessä voi valmentaa ja ohjata nuoria, toimia joukkueenjohtajana, toimia seuran viestintävastaavana, talkoilla tai toimia seuran yhteistyökumppanina. Jokaiselle halukkaalle löytyy sopivan kokoinen rooli ja tehtävä. Jos JyLe-toiminta kiinnostaa, täytä linkistä aukeava lomake, niin olemme yhteydessä Tule mukaan JyLen toimintaan.