A-ikäiset hienosti SM-Finaaleihin!
JyväsLentis ryJulkaistu: 20.02.2024 21.18

JyväsLentiksen A-nuoret taistelivat hienosti paikat SM-Finaaleihin huhtikuussa!

A-poikien lauantain ensimmäisessä pelissä, vastassa oli vanha tuttu Lempo. Aiempien kohtaamisten tapaan peli alkoi tasaisesti, mutta veimme ensimmäisen erän nimiimme väkevän lopun ansiosta. Toinen erä meni vahvan hyökkäyspelaamisemme myötä hieman selvemmissä merkeissä ja koko peli JyLelle 2-0 (25-20, 25-17).

Toinen peli oli PuMan A2 joukkuetta vastaan. Ensimmäinen erä ennakolta ajatellen selvästi heikompaa joukkuetta vastaan oli meiltä halutonta läpsyttelyä, mutta toiseen erään ryhdistäydyimme ja pelaaminen alkoi jo ajoittain muistuttamaan lentopalloa. Loppulukemat JyLelle 2-0 (25-18, 25-8).

Viimeinen vastus oli PuMan ykkösjoukkue. Voitimme ensimmäisen erän omalla hyvällä pelillä melko selvästi. Toisessakin erässä olimme pitkään niskan päällä, mutta PuMa sai käännettyä sen lopulta voitokseen. Kolmannessa erässä emme oikein saaneet enää fiilistä aikaan ja tulos oli sen mukainen. Peli päättyi PuMalle 2-1 (16-25, 25-23, 15-10). Vaikka viimeisestä ottelusta tuli tappio, JyväsLentis voitti oman lohkonsa ja paikka SM-finaaleihin oli ansaittu. Joukkueessa pelasivat Oskari Murtoniemi, Aleksi Oksanen, Otto Keinonen, Konsta Luttinen, Viljami Poikonen, Vertti Poikonen, Matias Siika-Aho, Aaron Huotari, Mikko Rintala, Väinö Saloranta sekä Lauri Ahvenjärvi.

A-tyttöjen välieräturnauksessa ensimmäisessä ottelussa oli vastassa ennakolta kovin vastustaja Lempo Volley. Ensimmäinen erä oli tasainen ja jatkopallojen jälkeen erä Lempolle 29-27. Toinen erä oli alussa tasainen, mutta sitten Lempo pääsi karkuun ja ottelu 2-0 heille.

Toisessa ottelussa vastaan asettui kova PuMa2. Ensimmäinen erä alkoi JyLen kovassa komennuksessa, passari Henni Brucen syöttövuorolla JyLe siirtyi reiluun 15-1 johtoon. JyLe ei päästänyt hesalaisia helpolla ja selvä erävoitto 25-11. Toinen erä alkoi tasaisesti, mutta sitten JyLen kova hyökkäyspeli teki tuhoja ja erä 25-15 ja ottelu 2-0 JyLelle.

Kolmas ottelu oli Kauhajoen Karhua vastaan. Ensimmäinen erä oli JyLeltä hieman löysää pelaamista, mutta erän lopussa vahvempi joukkue JyLe paransi peliä ja voitti erän 25-22. Toisessa erässä JyLe otti veturin paikan loppuun asti ja voitti erän 25-15 ja 2-0 voitto. Näin turnauksen hopea sija JyväsLentikselle ja SM-finaalipaikka. Joukkueessa pelasivat Siiri Ahvenjärvi, Saana Laitinen, Anni Niemelä, Krista Kämppi, Emmi Paavilainen, Maija Paakkunainen, Helmi Rantala, Henni Bruce, Enni Koskinen ja Jasmin Storck.

SM-finaalit pelataan huhtikuun 19-20. päivä, Joensuussa pojat ja Helsingissä tytöt. Menestys on hieno osoitus JyväsLentiksen juniorityöstä, sillä vain JyLen lisäksi Lempo ja Kempele saivat kummatkin joukkueet finaaleihin.