JyLen junioreille yhteensä 5 SM-finaalipaikka
JyväsLentis ryJulkaistu: 26.03.2024 08.30

JyLen junioreille yhteensä 5 SM-finaalipaikka

Viisi JyväsLentiksen juniorijoukkuetta on saavuttanut paikan A-, B- ja C-junioreiden SM-finaaliturnauksiin, jotka pelataan huhtikuun aikana. JyLe ja Kempeleen Lentopallo ovat eniten eri ikäluokissa SM-finaalipaikkoja saavuttaneet seurat, sillä kuudessa ikäluokassa mikään seura ei saavuttanut SM-finaalipaikkoja. Menestys on parasta JyLen historiassa, sillä aiemmin ei näin montaa joukkuetta ole nähty kevään finaaliturnauksissa.

C-tytöt ja -pojat pelaavat ensimmäisenä finaaliturnauksensa, kun maan parhaat C-ikäiset tytöt ja pojat kokoontuvat Kuortaneelle 6.–7.4. C1-tytöt venyivät välieräturnauksessa hienosti ja kaatoivat ennakkoon kaksi kovempaa joukkuetta. Näin tytöt hankkivat paikan 16 joukkueen finaaliturnaukseen. C-pojat puolestaan pelasivat läpi talven kahdessa kärkipoolissa ja varmisti SM-finaalipaikan jo ennen välieräturnausta voittamalla B-poolin helmikuussa. C-poikien finaaleissa pelaa 12 joukkuetta.

B-pojat pelaavat finaaliturnauksen 13.–14.4. Oulunsalossa, missä turnaukseen osallistuu kahdeksan parasta B-poikajoukkuetta. B-pojat nousivat syksyn aikaan A-poolijoukkueeksi ja piti kevään pooliturnauksissa asemansa. Finaalipaikan sinetöi vahva esitys välieräturnauksessa.

A-tytöt ja -pojat hankkivat SM-finaalipaikkansa yhteisessä välieräturnauksessa, missä A-pojat voitti oman välieränsä ja A-tytöt puolestaan sijoittuivat toiseksi. Sekä A-pojat että A-tytöt pelasivat läpi kauden kahdessa kärkipoolissa, joten paikat kahdeksan joukkueen finaaliturnauksissa olivat varsin odotettuja. A-tyttöjen finaaliturnaus pelataan 20.–21.4. Helsingissä ja pojat pelaavat puolestaan Joensuussa.